بهترین نان برای لاغری

تمام نان ها کالری دارند و منظور از بهترین نان برای لاغری به معنای نداشتن کالری نیست بلکه بحث ارزش غذایی و سلامت آنها در میان است. وقتی شما تصمیم می‌گیرید رژیم بگیرید خیلی از دوستان به شما پیشنهاد می کنند که نان را از رژیمتان حذف کنید. اما خبر خوب این است که می توانید حتی با خوردن نان، باز هم لاغر شوید.

خوردن نان نمی تواند مانعی برای کاهش وزن شما باشد. شما باید مطمئن باشید که بهترین نان را انتخاب خواهید کرد، اینکار را برای شما آسان می کنیم.

اشتباه رایج در مصرف نان رژیمی

بهتر است بدانید که تقریباً تمام نان ها در هر ۱۰۰ گرم ۲۵۰ کیلو کالری دارند. حالا بعضی از آنها اندکی کمتر و برخی اندکی بیشتر. هرچقدر نان انتخابی شما از دانه‌های بیشتری در آن استفاده شده باشد برای مثال آفتابگردان، کنجد، گردو و… کالری آن نیز افزایش می‌یابد. نان های خشک مثل نان سوخاری به علت نداشتن آب، کالری بالاتری دارند و معمولاً در هر ۱۰۰ گرم ۳۵۰ کیلو کالری دارند.

پس اینکه روی برچسب نان خریده شده نوشته شده باشد رژیمی به این معنی نیست که آن نان فاقد کالری است. پس بار دیگر می گویم که تمامی انواع نان ها تقریباً کالری یکسانی دارند. پس در هنگام انتخاب نان با هدف لاغری و کاهش وزن باید نانی را انتخاب کنید که حس سیری بیشتری در شما به وجود آورد. در اکثر موارد کلمه رژیمی گفته شده روی برچسب نان به همین معنی است نه به معنی کم کالری بودن آن.

در ادامه این مطلب به معرفی چهار نوع نان بسیار عالی از نظر ارزش غذایی و کاهش وزن می پردازم:

نان کامل یا سبوس دار:

نان سبوس دار

اگر در یک رژیم لاغری هستید نان کامل یا سبوس‌دار را انتخاب کنید. فیبر و پروتپین موجود در نان کامل یا سبوس‌دار در شما احساس سیری به وجود می‌آورد. این احساس سیری در کل باعث می شود که شما کالری کمتری مصرف کنید. همچنین نان سبوسدار یک انتخاب خوب برای بیماران دیابتی است زیرا قند خون را تا مدتی ثابت نگه می دارد. اگر به دنبال بهترین نان برای لاغری هستید نان سبوس دار را در رژیم غذایی خود امتحان کنید.

نان چاودار:

نان چاودار نوع دیگری از نان با ارزش غذایی بالا برای انتخاب شماست. چاودار شبیه گندم است اما معمولاً تیره تر است. نان چاودار سنتی فقط از آرد چاودار تهیه می شود و حاوی آرد گندم نیست ، در حالی که بیشتر نان های چاودار مدرن از ترکیب این دو ساخته شده است.

نان چاودار به شما احساس سیر بودن می دهد و این یعنی به شما در کمتر خوردن کمک می‌کند. نان چاودار سرشار از فیبر است و به آسانی هضم می شود و می تواند باعث کاهش یبوست شود. نان چاودار سطح گلوکز خون را تا مدتی ثابت نگه می دارد و از نانی که ماده اولیه آن گندم است تاثیر کمتری بر قند خون می گذارد.

یک تحقیق که روی ۱۲ بزرگسال سالم انجام شد،‌ نشان داد که افرادی که در رژیم غذایی خود  نان چاودار کامل می خوردند ، انسولین (هورمونی که قند خون را تنظیم می کند) به مراتب کمتری نسبت به کسانی که نان گندم سفید می خوردند ، آزاد کردند. داشتن انسولین زیاد در خون شما با چاقی همراه است و احتمال ابتلا به دیابت نوع ۲ را افزایش می دهد. نان چاودار در لیست بهترین نان برای لاغری و همچنین بهترین نان برای بیماران دیابتی قرار دارد.

نان جو:

نان جو

نان جو ترکیبی از جو دو سر ، آرد گندم کامل ، مخمر ، آب و نمک است. جو دو سر از لحاظ ارزش غذایی یک ماده بسیار مغذی و  برای سلامتی بسیار مفید است. در نتیجه نان جو نیز می‌تواند یک انتخاب عالی برای سلامتی شما باشد. جو سرشار از فیبر ، منیزیم ، ویتامین B1 ، آهن و زینک است. تحقیقات ثابت کرده اند خوردن جو می تواند سطح چربی بد خون (LDL) و همچنین فشار خون بالا را کاهش دهد. از آنجاییکه ما در زندگی روزانه خیلی کم پیش می آید جو را در غذاهایمان استفاده کنیم پس خوردن جو به صورت نان می‌تواند یک کار هوشمندانه باشد. پس انتخاب دیگر شما برای خرید بهترین نان برای کاهش وزن ، می‌تواند نان جو باشد.

نان کتان:

نان کتان ترکیبی از آرد گندم کامل و دانه های کتان است و یکی از بهترین نان ها برای سلامتی شما می باشد. دانه های کتان ارزش غذایی زیادی دارد برای سلامتی بسیار مفید است. این دانه ها سرشار از امگا-۳ هستند. تحقیقات نشان داده اند که امگا-۳ خطر ابتلا به بیماری قلبی را کاهش می دهد. علاوه بر این ، دانه کتان دارای ترکیباتی است که می تواند به عنوان آنتی اکسیدان در بدن شما عمل کند و ممکن است به محافظت بدن در برابر برخی سرطان ها کمک کند. تحقیقی که بر روی ۶۰۰۰ نفر از زنان پس از یائسگی انجام شد، نشان داد که گروهی از این زنان که به طور منظم و روزانه دانه های کتان مصرف می کردند، ۱۸٪ شانس ابتلا به سرطان سینه در آنها کاهش یافت. اگر بهترین نان برای کاهش وزن در لیست شما نان کتان است حواستان باشد که این نان با آرد کامل باشد. همچنین اگر از این انتخاب هدفتان این است که نان رژیمی باشد نباید شکر یا افزودنی چاق کننده ای به آن اضافه شده باشد.

خصوصیات یک نان رژیمی باید چگونه باشد؟

وقتی به برچسب یک نان رژیمی نگاه می کنید باید این ویژگی ها را داشته باشد:

  1. آرد کامل یا آرد سبوس دار باید به عنوان ماده تشکیل دهنده اولیه نان ذکر شود.
  2. در هر برش از نان باید 3 تا 5 گرم فیبر و 3 تا 6 گرم پروتئین وجود داشته باشد.
  3. هیچ افزودنی مثل روغن یا شکر به نان اضافه نشده باشد.

بیشتر بخوانید:

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.