خواص زرد چوبه

زرد چوبه گیاهی است از خانواده ی زنجبیل به ارتفاع حدود یک متر و نیم که دارای ساقه ی متورمی است . گل های زرد چوبه به صورت سنبله و به رنگ سبز مایل به زرد است. 

زرد چوبه در هندوستان و چین و نقاط حاره زمین می روید. از کنار برگ های غلاف دار قاعده ی ساقه، شاخه های کوچک و استوانه ای شکل ضخیمی خارج می شود که به صورت مورب در زمین فرو رفته و هر یک ایجاد ریشه می کنند و مرتبا پایه های جدیدی به وجود می آورند .

قسمت مورد استفاده ی این گیاه ساقه ی زیر زمینی آن است که پس از خارج کردن از زمین تمیز کرده و ریشه های آن را جدا می کنند و در آب جوش قرار می دهند و پس از تمیز کردن به مدت چند روز خشک می کنند. زرد چوبه رنگ زرد یا خاکستری مایل به قهوه ای دارد. بوی آن معطر و طعم آن تلخ است. 

برای زیاد کردن زرد چوبه ، ساقه زیر زمینی آن را که جوانه دارد در زمین به فاصله 30 سانتی متر از یکدیگر می کارند که معمولا می توان پس از یک سال برداشت کرد.

زرد چوبه در قدیم الایام به علت رنگ زرد درخشانی که دارد برای رنگرزی پارچه های ابریشمی و پنبه ای به کار می رفته است و همچنین در خوراکی ها استفاده می شده است.

گل زردچوبه
گل زردچوبه

ترکیبات شیمیایی زرد چوبه

زرد چوبه دارای اساسنی مرکب از اسیدهای والرینیک، کاپریلیک و فلاندرن می‌باشد و همچنین دارای سابی نین، سینئول، بورنئول و الکل تورمرول و ماده کورکومین می‌باشد. که علت رنگ زرد، زرد چوبه همین ماده کورکومین می‌باشد.

خواص و فواید زرد چوبه

زرد چوبه از نظر طب قدیم ایرانی گرم و خشک است و برای استفاده درمانی می‌توان آن را مانند چایی دم نمود و استفاده کرد البته اخیراً در بازار کانادا و آمریکا کپسول آن هم به بازار آمده‌است.

زرد چوبه دارای خواص درمانی زیر است:

  • گرفتگی و انسداد کبد را باز می‌کند و برای تمیز کردن کبد مؤثر است.
  • مخلوط یک قاشق زرد چوبه و یک قاشق انیسون و سرکه برای درمان یرقان مفید است.
  • برای رفع دندان درد آن را در دهان انداخته و بجوید.
  • زرد چوبه بهترین داروی ضد تورم است و در اروپا و آمریکا از آن برای این منظور استفاده می‌کنند و در روز می‌توان از سه فنجان دم کردهٔ زردچوبه یا ۲ کپسول سه بار در روز مصرف کرد.
  • برای خشک کردن زخم‌ها و رفع درد آن‌ها می‌توان گرد خشک زرد چوبه را روی زخم‌ها ریخت.
  • زرد چوبه بادشکن، تصفیه کنندهٔ خون، تب بر، محرک و انرژی زا می‌باشد.
  • زرد چوبه حتی در دررفتگی استخوان نیز استفاده می‌شود. برای این منظور پمادی از زرد چوبه تهیه کنید و روی عضو آسیب دیده ببندید.
  • آنهایی که معده ضعیف دارند حتماً باید برای تقویت معده خود از دم کرده زرد چوبه استفاده کنند.
  • زرد چوبه برای بند آوردن خونریزی‌ها نیز مصرف می‌شود.
  • زرد چوبه برای رساندن دمل نیز مفید است.
  • خانم‌هایی که پریود آنها نامنظم است برای تنظیم آن باید از زرد چوبه استفاده کنند.
  • استفاده از زرد چوبه گردش خون را افزایش می‌دهد و لخته‌های خون را حل می‌کند.
  • از زرد چوبه برای درمان کمر درد، پشت درد و سینه درد نیز استفاده می‌شود.
  • برای درمان اسهال و اسهال خونی حتماً از دم کردهٔ زرد چوبه استفاده کنید.
  • زرد چوبه در قدیم برای درمان رماتیسم و سل و سرفه به کار می‌رفته‌است.
  • اگر سنگ کلیه یا سنگ کیسه صفرا دارید، مصرف زرد چوبه آن‌ها را می‌شکند و از بدن خارج می‌سازد.
  • خوردن زرد چوبه در موقع وضع حمل و همچنین بعد از آن برای پاک کردن رحم توصیه شده‌است.
  • برای درمان التهاب لثه، زرد چوبه را دم کرده و آن را غرغره کنید.
  • تحقیقات اخیر دانشمندان نشان داده‌است که زرد چوبه از سرطان جلوگیری می‌کند بنابراین بهتر است که در غذاها از زردچوبه استفاده کنید.

با تمام مزایایی که گفته شده باید اشاره کرد که زیاده روی در خوردن زردچوبه، برای قلب مضر است و البته اگر از لیمو ترش استفاده کنید اثرات مضر آن را خنثی می سازد.

بیشتر بخوانید:

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.