طبع گلپر

مزاج گلپر گرمی یا سردی؟

  • مزاج و طبع گلپر در طب سنتی گرم و خشک است.
  • یکی از معروف ترین گیاهان در طب سنتی برای درمان بیماری های گوارشی به خصوص نفخ محسوب می‌شود.
  • برای بهره بردن از خواص ضدنفخ گلپر، بهتر است یک گرم از پودر دانه‌های این گیاه را همراه رازیانه بعد از غذا و با آخرین لقمه به اندازه نصف قاشق غذاخوری بخورید.
  • چای این گیاه نیز برای هضم غذا موثر و ضد نفخ است.
  • گلپر هضم‌کننده غذا و تقویت‌کننده معده است.
  • جهت درمان رفلاکس معده، تهوع، استفراغ و سایر اختلالات گوارشی کاربرد دارد.
  • پودر دانه گلپر می‌تواند به عنوان یک داروی کشنده برای بعضی کرم‌های داخل روده مصرف شود.
  • گلپر را جهت معالجه صرع، عفونت‎های عصبی و رفع ناراحتی‌های عصبی تجویز می‌کنند.
  • چای ریشه آن را جهت درمان اختلالات تنفسی، اختلالات ریوی و عفونت‌های دستگاه تنفس تجویز می‌کنند.
  • چای گلپر، تحریک کننده اشتها است.

عوارض مصرف زیاد گلپر چیست؟

  • باعث ایجاد تپش قلب برای فرد می‌شود.
  • مصرف بیش از ۲ گرم گلپر در روز در دوران بارداری به‌خصوص ۳ ماهه اول جایز نیست، باعث سقط جنین یا زایمان زودرس می‌شود.
  • باعث آسیب و نارسایی مثانه و روده‌ها، یبوست مزاج در افراد گرم مزاج می‌شود، که در این حالت بهتر است همراه با غذاهای آبکی و با احتیاط مصرف شود.
  • باعث سردرد در گرم مزاجان می‎شود که در این موارد نیز بوییدن گلاب می‌تواند به رفع سردرد آن‎ها کمک کند.

مصلح گلپر چیست؟

خیساندن در سرکه، بوئیدن کافور و یا گلاب، تخم خیار، تخم خربزه، صمغ عربی، شربت انار و سکنجبین مصلح و بهبود دهنده خواص و مزاج گلپر هستند.

نحوه مصرف گلپر در افراد گرم مزاج

از آنجا که گلپر طبیعت گرم و خشکی دارد، افراد گرم مزاج باید دانه‌های این گیاه را یک شب در سرکه بخوابانند و بعد از 24 ساعت و خشک شدن دانه‌ها، آن را در روز، پودر و استفاده کنند.

بیشتر بخوانید:

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.