شیرینی اریس تبریز
باریس، ریس (به ترکی: سوت شیرنیسی) یکی از شیرینیهای محلی تبریز است. اریس را از شیر، شکر، وانیل، پسته و کاکائو درست میکنند. اریس دارای انواع کاکائویی، تسبیحی و… میباشد.
شیرینی اریس تبریز یکی از شیرینی بسیار خوشمزهای است، اما شیرینیاش آنقدر زیاد است که جز با چای یا نوشیدنیهای گرم نمیتوان زیاد از آن خورد.
اریس را با کاکائو، شیر، شکر و وانیل درست میکنند، شیرینیای که به شکل معکب یا مستطیل است و رویش خلال پسته میریزند. اریس خوب را هم میشود از همان مغازه آقای افتخاری در خیابان منصور، نرسیده به پل منصور خرید.
مواد لازم و تهیه شیرینی اریس تبریز
Course: طرز تهیه انواع شیرینیCuisine: شیرینی های آذریDifficulty: آسان3
servings15
minutes15
minutes940
kcal30
minutesقطعا وقتی به خطه آذربایجان سفر میکنید، یکی از جاذبههای فرهنگی شهرهای مختلف این خطه خوراک و شیرینیهای سنتی آن مثل شیرینی اریس است. باقلوا، نوقا، اریس، رشته ختایی، قرابیه و سجوق از جمله شیرینیهای سنتی آذربایجان است.
مواد لازم شیرینی اریس
شیر ۲ پیمانه
شکر نصف پیمانه
کاکائو نصف پیمانه
کره ۲۵ گرم
خلال پسته به میزان لازم
طرز تهیه شیرینی اریس
- همه مواد را با هم مخلوط کنید و داخل یک قابلمه ترجیحاً لعابی یا مسی بریزید.
- بگذارید روی حرارت ملائم تا بجوشد، وقتی جوشید حرارت را کم کنید و گاهگاهی هم بزنید تا ته ظرف نچسبد.
- وقتی غلظت آن مثل فرنی شد از روی حرارت بردارید.
- کف یک سینی پلاستیک بکشید و مایع رو بریزید توی آن و صاف کنید.
- بعد روی آن را با پسته بپوشانید، بگذارید ۵ ساعت در دمای معمولی اتاق بماند تا خودش را بگیرد، بعد به صورت مستطیل برش بزنید.
- میزان کاکائو بستگی به خودتان دارد میتوانید کم یا زیاد کنید هرچقدر بیشتر باشد شکلات شما تیره تر می شود.
- ریس های حاضری را داخل کپسول های پلاستیکی می پیچند تا خشک نشوند.
نکات
- در قنادی ها به جای شیر از گلوکز استفاده می شود اما کار با گلوگز در خانه مشکل است.
- اریس شیری کشی: این اریس نیز در دو نوع پستهای و ساده در دسترس می باشد.
- مثل کاکائوئی است فقط کاکائو را حذف کنید و در اواخر پخت کمی وانیل به آن اضافه کنید.
بیشتر بخوانید: