مزاج اسطوخودوس

طبع اسطوخودوس در طب سنتی

اسطوخودوس در درمان سردردهای سرد، سینوزیت و میگرن‌های مزمن بی‌مانند است.

  • مزاج آن گرم و خشک است.
  • آرام بخش اعصاب و تقویت‌کننده‌ قوای جسمی، قلب و مغز است.
  • در درمان سردردهای با منشأ سردی مفید می‌باشد.
  • اسطوخودوس جاروی مغز است. یعنی مغز را از مواد زائد و عوامل بیماری زا پاک میکند.
  • سبب رفع سردی و رطوبت مغز می‌شود.
  • مفرح و شادی آور است. برای کسانی که افسردگی، استرس، وسواس و پریشان خوابی و مشکل روحی روانی داشته باشند مفید است. در افراد گرم مزاج این خاصیت به طرز مفیدی بروز پیدا نمی‌کند و بیشتر در افراد سرد مزاج بکار می رود.
  • مصرف شربت یا جوشانده آن در ابتدای صبح باعث افزایش نشاط و رفع کسلی و خواب آلودگی می‌شود.
  • در بیماری‌های کبد، طحل و مجاری ادراری نیز بکار می‌رود.
  • با ماءالعسل برای تزکیه ذهن مفید است.
  • در رعشه‌ای که منشأ آن مغز باشد و در سرگیجه و مشکلات ناشی از ضربه به سر نیز مفید است.
  • مصرف یک مثقال مربای گل آن با عسل (گلنگبین) به مدت چند شب، در درمان وسواس و غم و اندوه بی‌نظیر است.
  • داروی خوبی برای درمان خواب رفتگی و مور مور شدن دست و پاست.
  • درمانگر بیماری‌های سرد بلغمی مانندآرتروز، رماتیسم، نقرس می‌باشد، سبب دفع بلغم می‌شود.
  • اسطوخودوس درمانگر خوبی برای سرماخوردگی و عفونت‌های بدن به حساب می‌آید.
  • اسطوخودوس در درمان تنگی نفس و نزله سرد و تنقیه و پاکسازی ریه و سینه از فضولات بسیار کارآمد است.
  • اسطوخودوس ضدنفخ است و سبب تحلیل بادهای سردگردان سراسر بدن می‌شود.
  • برای پاک سازی مثانه و مجاری ادرار مفید است.
  • سبب تقویت کبد سرد می‌شود و به طور کلی برای افراد با مزاج سرد مفیدتر است.

مصرف زیاد اسطوخودوس برای چه افرادی مضر است و چه عوارضی به دنبال دارد؟

  • افراد بسیار گرم‌ مزاج (صفراوی)  باید از مصرف زیاد آن بپرهیزند زیرا باعث حالت تهوع، بی‌قراری، بی خوابی و تشنگی و آسیب به ریه می‌‏شود. مصلح اسطوخودوس در این وضعیت، کمی شربت سکنجبین است.
  • افراد با مزاج گرم اگر در ابتدای شب شربت یا جوشانده اسطوخودوس مصرف کنند دچار بی‌خوابی و سردرد احتمالی می‌شوند.
  •  افراد که از اسطوخودوس جهت ماساژ استفاده می‌کنند، ممکن است در صورت مصرف زیاد، دچار حساسیت پوستی شوند.

مصلح اسطوخودوس چیست؟

سکنجبین، کتیرا و صمغ عربی مصلح و بهبوددهنده خواص و مزاج اسطوخودوس هستند

نکته مهم: بدلیل لطافت اسطوخودوس، نباید زیاد حرارت ببیند و زمان تهیه جوشانده آن اگر بیش از یک جوش بخورد خواصش را از دست می‌دهد.

بیشتر بخوانید:

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.