چای رو تو چی بخوریم خوبه؟

کدام نوع لیوان، استکان و یا فنجان برای چای مناسب است؟ یک چای خوب نیاز به یک فنجان مناسب دارد. از همان ابتدا که برگهای چای چیده می شوند و تا زمانی که چای در فنجان ریخته می شود، عوامل زیادی وجود دارند که می توانند بر طعم و کیفیت چای تأثیر بگذارند. آخرین مرحله این مسیر، فنجان و نوع جنس آن است و بهتر است که باید با آن آشنائی پیدا کرد.

4 خصوصیت یک فنجان خوب برای چایی قندپهلو

1. نباید متخلخل باشد

ظرفی که متخلخل است به راحتی عطرها و طعمهای مختلف را در خود نگه می دارد و به همین دلیل طعم چای را تغییر می دهد.

2. باید چای را به آرامی سرد کند

فنجانهائی که دهانه بزرگی دارند بسیار سریع چایرا سرد می کنند.

اما یک فنجان یا ظرف بلند و باریک گرما را دیرتر از دست می دهد و در نتیجه عطر و طعم چای در آن باقی می ماند. ظروف بسیار نازک زودتر گرما از دست می دهند، پس ظروف سرامیکی برای چای مناسب ترند.

3. باید لبه آن باریک باشد

فنجان یا استکانی که انتخاب می کنید باید لبه باریکی داشته باشد چون چایها به راحتی به دهان وارد می شوند.

4. باید از مواد سالم و بیخطر شیمیائی تهیه شده باشد

استفاده از ظروف پلاستیکی توصیه نمی شود. اما اگر مجبور به استفاده از آنها هستید از نوعی استفاده کنید که BPA (bisphenol A) نداشته باشد.

5 نوع مواد برای تولید لیوان یا فنجان چای خوری (خوب یا بد؟)

1. سرامیک

  • سرامیک یکی از موادی است که در ساخت بسیاری از ظروف استفاده می شود.
  • همانطور که می دانید سرامیک در واقع سفالی است که در کوره پخته می شود.
  • البته این سفال حاوی پودر سنگ، چینی و گِل سرخ است.
  • این ظروف هم به دلیل زیبائی شناختی و هم از لحاظ کاربردی بودن بسیار محبوبیت دارند.
  • این ظروف گرما را برای زمان طولانی تری در خود نگه می دارند.
  • سرامیک به دلیل نوع خاص تخلخلش در مقابل دمای بالا مقاومت کرده و از عبور هر نوع فلز و یا مواد دیگر که بر طعم چایها تأثیر می گذارند جلوگیری می کند.

2. پورسلین و چینی استخوانی

  • فنجانهای چینی (پورسلین) و چینی استخوانی سالهاست که به عنوان محبوب ترین ظروف سرو چای مورد استفاده قرار می گیرند.
  • اگر ظروف پورسلین به شکل صحیح ساخته شوند، متخلخل نبوده و اگر شیشه ای و براق شوند فوق العاده مقاوم در مقابل عوامل خارجی خواهند بود.
  • چینی استخوانی بسیار شبیه پورسلین است با این تفاوت که در ساخت آن از گِل و خاکستر استخوان استفاده می شود.
  • به همین دلیل دانشمندان بریتانیائی ظروف چینی استخوانی و پورسلین را به هر نوع دیگر ترجیح می دهند و اعتقاد دارند
  • شکل نرم آن مانع چسبیدن تانین چای به اطراف فنجان شده و در نتیجه طعم و عطر چای سالم و دست نخورده می ماند.

3. شیشه

  • فنجانهای شیشه ای نیز برای سرو چایی ها بسیار مناسبند.
  • به همین دلیل پارچهای شیشه ای نیز برای دم کردن چای استفاده می شوند.
  • شیشه های صیقلی هیچ واکنشی به چای نشان نمی دهند اما خیلی سریع گرما از دست می دهند.
  • بهترین شیشه ها ظروف پیرکس ( بروسیلسکات) هستند.
  • این ظروف با همان کیفیت ظروف پورسلین بوده و مقاومت بیشتری نسبت به آنها دارند.
  • فنجانهای شیشه ای دو جداره نیز انتخاب مناسبی هستند، چون جداره داخلی گرما را بیشتر نگه داشته و جداره خارجی به شما امکان استفاده از آن را هنگامی که داغ است می دهد.
  • علاوه بر این شما می توانید با دیدن چایها از نوشیدن آن بیشتر لذت ببرید.

4. استیل

  • این ظروف بر خلاف اسمی که دارند گاه خاصیت خود را از دست می دهند.
  • ظروف استیل گاه بسیار سریع خَش بر می دارند و همین خَش موجب می شود تا آهن و نیکل ظرف داخل چای و یا غذا شود.
  • علاوه بر این نوع فنجانها بسیار داغ می شوند.
  • گرمای داخل توسط فلز بسیار سریع انتقال پیدا می کند و در نتیجه داغی چای موجب داغ شدن آن می شود.
  • به دلیل این مشکلات ظروف پورسلین ترجیح داده می شوند.

5. پلاستیک

  • ظروف پلاستیک مانند ظروف سنگی و سفالی برای مصرف چای توصیه نمی شود.
  • اگر مجبور به استفاده از این نوع ظروف هستید از انواعی استفاده کنید که مواد شیمیائی مجاز در ساخت آنها استفاده شده باشد.
  • اگر مواد شیمیائی استاندارد برای ساخت آنها استفاده نشود، مواد سمی وارد چایها شده و علاوه بر تغییر طعم و عطر برای سلامتی نیز خطرناک است.

بیشتر بخوانید:

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.