فرنچ پرس چیست؟

فرنچ پرس یک دستگاه دم آوری کامل با فیلتر فلزی است. این امر به ویژه یک نکته را تضمین می کند، یک قهوه دم کرده با قوام و تن واری پرتر داریم و علاوه بر این به دلیل باقی ماندن چربی ها در فنجان نهایی و همچنین ذرات کمتر قهوه بافت یا texture  افزایش می یابد.

تاریخچه فرنچ پرس

اولین طرح برای این سبک دم کردن قهوه در سال 1852 توسط مایر و دلفورگ ثبت شد. اختراع اولیه درزگیر آب در داخل پارچ یا تنگ فرنچ پرس نداشت، بنابراین اساساً شبیه فرنچ پرس های امروزی نبود. اولین اختراع فرنچ پرس که شبیه آنچه ما امروزه از آن استفاده می کنیم توسط دو ایتالیایی یعنی Attilio Calimani و Giulio Moneta در سال 1929 ثبت شد.

آنچه می توان گفت محبوب ترین طرح فرنچ پرس همان است که توسط فردی سوئیسی به نام  فالیرو بوندانینی در سال 1958 ثبت شد. در فرانسه به فرنچ پرس چمبورد می گویند، یعنی نام جایی که در آن تولید شد. محبوبیت Chambord در فرانسه علاوه بر دستگاهی برای آماده کردن قهوه، به خاطر هویت فرانسوی آن بود.

بوندانینی بعداً چمبورد را با عنوان “La Cafetiére Classic” به بازار انگلستان عرضه کرد. شرکت معروف دانمارکی Bodum بعدها توزیع کننده Chambord در دانمارک شد و در نهایت حق نام و امتیاز کارخانه Chambord را خرید. علامت تجاری “La Cafetiére” در دست صاحبان اصلی باقی ماند. این در حالی بود که اختلافات حقوقی باعث شد تا Bodum و La Cafetiére برای کنترل بازارهای خارج از اروپا در مورد طرح های ثبت شده ی جدید نگران باشند.

بنابراین فرنچ پرس اساساً ایتالیایی است یا فرانسوی؟ تصمیم گیری را به عهده شما می گذارم، اما من به آن فرنچ پرس می گویم. تصمیم گیری در مورد منشاء و خاستگاه فرنچ پرس به عنوان یک وسیله دم آوری قهوه پیچیده است، اما در واقع  cafetiére  یکی از ساده ترین روش ها برای تهیه قهوه است و اگر درست از آن استفاده کنید در نهایت یک فنجان قهوه عالی خواهید داشت.

از یک فرنچ پرس چه انتظاری دارید؟

یک هشدار جدی به کسانی که حس دهانی (Mouthfeel) شن‌مانند و یا خاکی را دوست ندارند؛ قهوه دم آوری شده با فرنچ پرس برای شما قهوه ی مناسبی نیست. توانایی کنترل تمامی متغیرها در فرنچ پرس مانند دمای آب، اندازه‌ آسیاب و زمان دم‌ آوری به شما اجازه می‌ دهد تا روش‌های دم آوری مطابق با سلیقه هر فرد انجام شود.

مهم ‌ترین نکته ای که باید به آن توجه کنید این است که اگر شما در مراحل دم آوری قهوه درست عمل کنید می‌ توانید از هر قهوه ‌ای که دم می‌ کنید، توقع یک نوشیدنی لذت ‌بخش با عطرها و طعم ‌های مختلف را داشته باشید.

5 نکته برای دم آوری قهوه در فرنچ پرس مثل کافه ها

1.اندازه آسیاب قهوه

قبل از این که جلوتر برویم، بسیار مهم است که دانه قهوه را با یک آسیاب‌ با کیفیت آسیاب کنید نه با یک آسیاب تیغه ‌ای یا صرفا پودرکن. فرنچ‌ پرس به شدت قابلیت این را دارد تا عصاره‌گیری بیش از حد (Over Extraction) قهوه را انجام دهد. پس اندازه‌ درست آسیاب قهوه برای فرنچ پرس چیست؟ آسیاب قهوه برای فرنچ پرس باید کمی درشت و شن مانند باشند. اگر اندازه‌ آسیاب خیلی ریز باشد، عصاره گیری قهوه بسیار سریع انجام می شود. این مسئله در بقیه روش های دم آوری که قهوه در آن‌ها به طور کامل غوطه‌ور می ‌شود، مشکلی ایجاد نمی ‌کند. اما در فرنچ پرس که فیلتر توری فلزی دارد باعث می‌شود تا دانه ‌های ریز قهوه از آن عبور کند و در فنجان قهوه شما پر از ذرات خرده شده قهوه باشد.

2. نسبت قهوه با آب یا brew ratio

نسبت دم کردن با فرنچ پرس یک فرمول ساده است، گرم آب تقسیم بر گرم قهوه ای که قرار است استفاده کنید. نسبت معمول 1:15 است، یعنی 15 گرم قهوه آسیاب شده در هر 225 گرم آب. با این نسبت شروع کنید و سپس با افزودن قهوه بیشتر یا استفاده از آب کمتر تنظیم کنید تا به بهترین نسبت قهوه با آب مطابق سلیقه خود برسید. 

3. دمای آب

دمای آب متغیر دیگری است که بنا بر ذائقه افراد تغییر می کند. اما برای شروع اجازه دهید آب به مدت 45 ثانیه پس از جوشاندن استراحت کند تا به دمای تقریبی دمای  90 – 92 درجه سانتیگراد  برسد. اگر می خواهید این متغیر را با دقت بیشتری کنترل کنید، بهتر است یک کتری که دمای آن قابل تنظیم است، تهیه کنید.

4. زمان دم آوری

زمان دم آوری قهوه با فرنچ پرس از 3 تا 5 دقیقه متغیر است. برای رست های تیره تر، 5 دقیقه ممکن است زمان زیادی باشد. برای یک رست ملایم و سبک، 3 دقیقه می تواند خیلی کوتاه باشد. یک مدت زمان دم 4 دقیقه ای یک نقطه شروع امن است.

5. فرآیند دم آوری

قهوه آسیاب شده خود را به پارچ یا همان تنگ فرنچ پرس که از قبل گرم شده اضافه کنید. در مرحله بعد، آب را به آرامی به آن اضافه کنید و مطمئن شوید که تمام ذرات قهوه با آب خیس شده اند. دو برابر گرم آب به عنوان قهوه برای blooming   (به عنوان مثال به ازای 15 گرم قهوه، 30 گرم آب) اضافه کنید.

برای ۳۰ ثانیه، آن را به حال خود رها کنید. سپس بقیه‌ آب را بریزید و دریچه را درون پلانگر قرار دهید اما باز هم در این مرحله آن را پرس نکنید. اجازه دهید تا ۴ دقیقه در همین حالت بماند سپس فیلتر آن را با دقت و به آرامی فشار دهید و فرو ببرید و در اصطلاح آن را پرس کنید. قهوه را در فنجان بریزید تا قهوه‌ های باقی‌ مانده در ته ظرف  وارد فنجان شما نشود.

نکات دم آوری قهوه با فرنچ پرس

  • اگر فشار دادن فیلترفلزی به پایین به سختی صورت می گیرد، این بدان معناست که اندازه آسیاب قهوه بسیار ریز است. اگر فیلتر فلزی خیلی راحت پرس می‌شود و مقاومت کمی دارد، یعنی اندازه‌ آسیاب قهوه شما خیلی درشت است.
  • قهوه دم آوری شده با فرنچ پرس را بلافاصله پس از دم آوری سرو کنید زیرا در غیر این صورت طعم آن تلخ می شود. اگر نمی خواهید آن را در همان لحظه بنوشید قهوه را در ظرف دیگری غیر از فرنچ پرس بریزید.
  • مطمئن شوید که فرنچ پرس شما کاملا تمیز است زیرا رسوبات قدیمی قهوه که در فیلترها گیر کرده اند به قهوه تازه شما رحم نمی کنند. اکثر فیلترها را می توان برای تمیز کردن از دستگاه جدا کرد.

بیشتر بخوانید:

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.