طرز تهیه آش اوماج کرمانی مخصوص روز های زمستانی

آش را می‌توان یکی از انواع غذاهای سنتی و محبوب ایرانی دانست که تنوع زیادی دارد. به هر شهری از ایران که سفر کنید، با چندین نوع آش محلی آشنا می‌شوید. کرمانی‌ها نیز نوعی آش مخصوص دارند که با نام آش اوماج مشهور است. در تهیه آش اوماج از چغندر و سبزیجات مختلف استفاده می‌کنند. علت نامگذاری این آش هم، استفاده از خمیرهای رنده شده و خشک شده به نام اوماج است. در ادامه با طرز تهیه آش اوماج کرمانی آشنا می‌شوید. شما قبل از هرکاری می‌توانید سبزیجات موردنیاز این غذا را از طریق خرید میوه اینترنتی کرمان سفارش داده و به‌صورت تازه درب منزل تحویل بگیرید.

طرز تهیه آش اوماج کرمانی

برای تهیه آش اوماج ابتدا باید با استفاده از آرد، نمک، فلفل و آب، خمیر اوماج را آماده کرده و رنده کنید. خمیر را در هوای آزاد قرار دهید تا خشک شود. برای درست کردن آش نیز چغندر را بپزید و در نیمه‌های پخت، عدس و سبزیجات خرد شده را اضافه کنید. در ادامه تخم شوید، زیره، سیاه دانه و زنیان را داخل آش ریخته و پیازداغ و نعناداغ را نیز درون قابلمه بریزید. در انتها نیز اوماج، نمک و قره قروت یا سرکه را به قابلمه آش اضافه کنید.

مواد اولیه آش اوماج

برای درست کردن آش اوماج، ابتدا باید مواد اولیه لازم برای تهیه این غذا را آماده کنید. با این میزان مواد اولیه می‌توانید برای ۴ نفر آش اوماج خوشمزه درست کنید:

  • سبزیجات شامل جعفری، گشنیز، تره و اسفناج: ۲ پیمانه
  • پیاز متوسط: ۲ عدد
  • چغندر بزرگ: ۲ عدد
  • آرد: یک و نیم پیمانه
  • عدس: ۱ پیمانه
  • قره قروت یا سرکه: به مقدار لازم
  • فلفل، نمک و زردچوبه: به مقدار لازم
  • نعنا خشک: به مقدار لازم
  • زیره، سیاه دانه، تخم شوید و کسرک (زنیان): از هرکدام نصف قاشق چایخوری

دستور پخت آش اوماج کرمانی

دستور پخت آش اوماج کرمانی
دستور پخت آش اوماج کرمانی

در ادامه دستور پخت آش اوماج به روش کرمانی‌ها را به‌صورت مرحله به مرحله مشاهده می‌کنید.

  • آرد را با مقداری نمک و فلفل مخلوط کرده و نصف پیمانه آب را اضافه کنید. مخلوط را هم بزنید تا یک حالت یک‌دست و خمیری ایجاد شود و سپس آن را رنده کنید. خمیر رنده شده را در هوای آزاد قرار دهید تا خشک شود. این خمیر، اوماج نام دارد که در تهیه این آش مورد استفاده قرار می‌گیرد.
  • برای آماده‌سازی مواد اولیه، عدس را از چند ساعت قبل خیس کنید و سبزیجات را بشویید.
  • چغندرها را پس از شستن، پوست بگیرید و در اندازه مکعبی خرد کنید. حالا چغندرهای خرد شده را به همراه مقدار مناسبی آب داخل قابلمه ریخته و روی حرارت بگذارید. وقتی آب به جوش آمد، حرارت را کمتر کنید.
  • در نیمه‌های پخت چغندر، سبزی‌ها را خرد کنید و به همراه عدس، به قابلمه بیفزایید. شعله را کم کنید تا مواد آش به آرامی پخته شوند.
  • در این مرحله از طرز تهیه آش اوماج، تخم شوید، زیره، سیاه دانه و زنیان را بدون آسیاب کردن، به قابلمه اضافه کنید.
  • پیاز را به‌صورت خلالی خرد کرده و به همراه روغن در تابه تفت دهید تا طلایی و سرخ شوند. سپس کمی زردچوبه نیاز به پیازداغ اضافه کرده، هم بزنید و شعله را خاموش کنید. مقداری از پیازداغ را برای تزئین غذا نگه داشته و مابقی را به آش اضافه کنید.
  • در تابه‌ای که پیازداغ درست کردید، با اضافه کردن نعنا و کمی روغن، نعناداغ نیز تهیه کنید. بخشی از نعناداغ را برای تزئین کنار بگذارید و مابقی را داخل آش بریزید.
  • خمیرهای رنده و خشک شده یا اوماج را نیز داخل قابلمه ریخته و هم بزنید تا آش به قوام دلخواه برسد.
  • ابتدا نمک غذا را چشیده و سپس مقدار کافی نمک را اضافه کنید. در پایان مطابق ذائقه خود مقداری قره قروت یا سرکه داخل آش اضافه کنید. هرچه مقدار این چاشنی بیشتر شود، آش شما ترش‌تر خواهد بود.

نکات مهم در تهیه آش اوماج

برای درست کردن آش اوماج نکات زیر را مدنظر قرار دهید تا نتیجه کار، یک آش خوشمزه باشد:

  • نعنا را فقط کمی در روغن تفت دهید و شعله را خاموش کنید، زیرا نعنا به سرعت می‌سوزد.
  • اگر زمان کافی برای تهیه خمیر خشک شده یا همان را اوماج ندارید، آرد را با یک پیمانه آب مخلوط کرده و از صافی رد کنید تا آرد گلوله گلوله نباشد. سپس ترکیب آرد و آب را به دیگر مواد آش اضافه کنید تا قوام آن افزایش یابد.
  • آش اوماج را می‌توان به‌عنوان میان وعده یا برای وعده اصلی شام و ناهار سرو کرد.
  • به خاطر داشته باشید که در روش تهیه خمیر خشک شده اوماج نیز نمک استفاده شده است؛ پس پیش از اضافه کردن نمک، حتما شوری غذا را تست کنید.
  • دقت داشته باشید که در تهیه این غذا تنها باید از سبزیجات تازه استفاده کرد. شما می‌توانید این سبزیجات را از طریق خرید آنلاین میوه در شهر کرمان تهیه کنید.

خواص آش اوماج کرمانی

خواص آش اوماج کرمانی
خواص آش اوماج کرمانی

دلیل محبوبیت آش اوماج تنها طعم جذاب آن نیست، این غذا خواص زیادی نیز برای بدن به همراه دارد که آن را به غذایی مقوی تبدیل کرده است:

  • وجود ویتامین‌های گروه B، A، C، E و K و مواد معدنی آهن، پتاسیم، منیزیم و مس
  • بهبود عملکرد قلب و عروق و جلوگیری از ابتلا به بیماری‌های قلبی
  • منبع ماده معدنی مولیبدن و سم‌زدایی بدن
  • تقویت سیستم ایمنی و مبارزه با بیماری‌ها
  • تقویت بافت استخوان‌ها و جلوگیری از پوکی استخوان

غذای خود را با اسنپ فود سفارش بده

آش اوماج از خوشمزه‌ترین غذاهای شهر کرمان است که در این شهر محبوبیت زیادی دارد. این آش انتخاب مناسب برای افزایش تنوع رژیم غذایی شماست و مصرف آن، نیاز بدن به بسیاری از مواد مغذی را تامین می‌کند. همانطور که گفته شد سبزیجات، چغندر و پیاز از مواد اصلی این غذا هستند.

اگر قصد دارید تا برای وعده بعدی خود یک آش اوماج خوشمزه و مقوی آماده کنید، می‌توانید سبزیجات مورد نیاز را از طریق سرویس خرید آنلاین میوه در شهر کرمان سفارش دهید. اسنپ فود این امکان را فراهم کرده است تا بدون نیاز به خروج از منزل، میوه یا سبزی‌های موردنیاز خود را سفارش داده و پس از زمانی کوتاه درب منزل تحویل بگیرید.

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.