مزاج سیب شیرین در طب سنتی

در طب سنتی، در خصوص خواص و مزاج سیب شیرین این گونه آمده است که :

  • مزاج سیب شیرین گرم و تر است.
  • خوردن و بوئیدن سیب نشاط ‌آور بوده و سبب تقویت اعضای اصلی و حیاتی بدن شامل کبد و قلب و مغز می‌شود.
  • وسواس ناشی از سودا را درمان می‌کند.
  • هم دهان و دندان و هم معده و سیستم گوارش را از وجود ذرات باقیمانده غذا پاک می‌کند،
  • سیب خوشبو کننده معده و دهان نیز هست.
  • خوردن سیب پیش از غذا موجب پاکسازی معده و برانگیختن اشتها می‌شود.
  • چون توان جویدن و هضم کردن در مواقع بیماری کم می‌شود، برای راحتی بیمار و نیل سریع‌تر به اثرات درمانی، معمولاً به جای خود میوه، آب یا کمپوت (پخته) سیب توصیه می‌گردد.
  • مصرف سحرگاهی سیب و آب سیب، موجب می‌شود که فرد در طول روزه‌داری از عطش، التهاب معده، کاهش تمرکز و بی‌حوصلگی دور باشد.
  • سیب میخوش خلط صالح تولید می‌کند، برطرف کننده تشنگی و حالت تهوع و اسهال صفراوی می‌باشد و در سایر موارد مانند سیب ترش است.

روش تهیه رب سیب و خواص آن

  • رب سیب از حرارت دادن غیرمستقیم آب سیب به دست می‌آید به اینصورت که می‌توان ۲ الی ۳ لیتر آب سیب را در ظرف شیشه‌ای مقاوم به حرارت ریخته، روی کتری که به صورت ملایم در حال جوشیدن است گذاشته، بعد از حدود ۱۲ ساعت،آب کاهش حجم داده و رب سیب که دارای قوام عسلی است تشکیل می‌شود.
  • هر یکی دو قاشق از رب سیب از نظر محتویات و خواص معادل یک سیب کوچک می‌باشد با این تفاوت که هضم و جذب بسیار راحتی دارد و از بهترین خوراکی‌ها برای افراد بیمار است.

نکات مهم در مصرف سیب شیرین

  • در مورد سیب نیز همچون اکثر میوه‌ها نوشیدن آب پس از میوه ممنوع است چون هضم آن مختل شده و باعث فساد در معده می‌شود.
  • تا زمانی که سیب کاملاً از معده خارج نشده نباید اقدام به غذا خوردن کرد.
  • زیاد خوردن سیب به خصوص سیب نارس باعث نفخ، تولید باد، ضعف هضم و ایجاد درد شکم می‌شود.
  • مصرف آن در افراد دارای معده مرطوب مضر است.
  • مرباى سیب برای سرد مزاجان و معده‌های سرد بهتر از سایر اشکال آن مانند خام و آب و رب آن می‌باشد.
  • خوب است افراد در هفته (هفته‌ای یک‌بار) یا حداقل در ماه (۲ تا ۳ بار) سیب را ناشتا بخورند و تا ۲ ساعت بعد از آن چیزی نخورند. در این موارد توصیه می‌شود هنگام نماز صبح یک عدد سیب بخورند و صبحانه را با فاصله از آن میل کنند.

مصلح سیب شیرین چیست؟

دارچین و گلنگبین، مصلح و بهبود دهنده خواص و مزاج سیب شیرین هستند.

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.