مزاج روغن کنجد سرد یا گرم؟

در طب سنتی، در خصوص مزاج روغن کنجد این گونه آمده است که:

  • طبیعت روغن ارده کنجد در دوم گرم و تر و تا هفت سال قوت آن باقی می ماند و قابل مصرف است.
  • پایداری و ماندگاری آن بالاست و در مقابل حرارت مقاوم است.
  • جلوگیری از تصلب شرایین و بسته شدن عروق
  • جلوگیری از بروز آب مروارید
  • مناسب برای سرخ کردن به دلیل مقاومت بالای حرارتی
  • کاهش ابتلا به بیماری پارکینسون
  • جلوگیری از بیماری‌های مفصلی و آرتروز
  • ویتامین E موجود در آن از بیماری آلزایمر جلوگیری می‌کند.
  • برای افرادی که از کم خونی و سرگیجه رنج می‌برند مفید است.
  • مصرف موضعی این روغن، پوست را نرم و لطیف می‌کند.
  • خاصیت ضدقارچی و ضدباکتریایی دارد.
  • غرغره کردن آن، باکتری‌ها، از جمله باکتری‌های سرماخوردگی از بین می‌برد.
  • محافظ طبیعی در برابر اشعه‌ی فرابنفش به حساب می‌آید.
  • مانع شوره‌ی سر می‌شود.
  • ماساژ با روغن کنجد انعطاف پذیری مفاصل را زیاد می‌کند.
  • بریدگی‌ها و جراحت‌های سطحی را درمان می‌کند.
  • از بروز آکنه جلوگیری می‌کند.
  • مصرف مرتب آن اضطراب را کاهش می‌دهد، گردش خون را تقویت می‌کند، مانع اختلالات عصبی می‌شود و سیستم دفاعی بدن را تقویت می‌کند.
  • مصرف روغن کنجد، نشاط آور است، هوشیاری ایجاد می‌کند، دردهای مزمن و گرفتگی عضلات را کاهش می‌دهد.
  • روغن کنجد تحریک پذیری غشاء مخاطی را کم می‌کند. این روغن برای درمان سرفه، یبوست، آرتریت و پوست خشک توصیه می‌شود.
  • برای تقویت حافظه باید تغذیه را سالم کنید، مخصوصاً از روغن ناسالم استفاده نشود و روغن ارده (روغنی که بعد از اینکه کنجد را ارده کردند از آن روغن تهیه می کنند) در غذاهایتان استفاده کنید. ارده به اشکال مختلف مانند حلوا ارده، ارده شیره و ارده و عسل میل کنید. گردو  بخورید و پنیر بدون گردو نخورید. به هیچ وجه آب یا نوشیدنی که در آن یخ انداخته شده باشد مصرف نکنید. مدتی نیز بلغم زاها را کمتر مصرف کنید یا همراه با مصلحات آن مصرف شوند.

نحوه تشخیص روغن کنجد اصل

  1. روغن کنجد بویی شبیه به کنجد بوداده دارد.
  2. حرارت زیادی را تحمل می کند. اگر مدتی آن را در ظرف روی آتش رها کنید مانند روغن نباتی و روغن مایع نمی سوزد.
  3. در اثر سرد شدن و در دمایی نزدیک به ۶ درجه و کمتر از آن می بندد. (این ویژگی در عسل و روغن زیتون طبیعی نیز وجود دارد)
  4. اگر پوست را با آن چرب کنید با آب گرم به راحتی جدا می شود و تنها اثر نرمی آن بر پوست باقی می ماند.

توجه کنید که

  • افراد بالای ۴۰ سال و کسانی که معده ضعیف دارند، روغن کنجد جزو غذاهای غلیظ و سست کننده معده است. اگر داروی مسهل خورده اید یا در فصل گرما هستید یا اگر معده ضعیف دارید از خوردن مداوم آن به همراه غذا خصوصا بصورت خام بپرهیزید. نشانه معده ضعیف اینست که فرد به راحتی قادر به هضم غذای غلیظ (مثل خوراک مغز یا کله پاچه و …) در حد افراد عادی نیست به اصطلاح غذا روی دلش می ماند.
  • روغن گیری به زور و فشار و دمای بالا روغنی بی کیفیت و خالی از مواد طبیعی و به نوعی مضر تقدیم شما می کند که برای سلامتی مضر است.
  • بررسی های آزمایشگاهی نشان داده است که روغن کنجد صنعتی فاقد بسیاری از ترکیبات مفید است. همچنین بر اثر حرارت زیاد دستگاه های صنعتی روغن کشی، ترکیبات مضر و سرطان زا نیز در آن تولید می شود.

طرز تهیه روغن کنجد

  1. ابتدا کنجد را در آب خیسانده تا اندکی آب جذب کند.
  2. سپس آب ظرف را خارج کرده و کنجدها را رها می کنند تا پوست آن پس از مدتی باد کرده و بترکد.
  3. بعد از این مرحله کنجدها را در حوضچه های آب نمک می ریزند و با دوبار تغییر حوضچه تقریبا پوست کنجدها به کلی کنده شده و از آن جدا می شود.
  4. جهت خارج کردن شوری، کنجدها را یک بار در حوضچه آب شیرین وارد می کنند.
  5. دانه های کنجد را بعد از این مرحله درون محفظه ای استوانه ای شکل قرار می دهنده تا آب آن بخار شود و بوداده شود.
  6. زمانی که کف فر روغنی شد زمان انتقال بذرها به دستگاه ارده گیری است. دستگاه ارده گیری شامل سنگ هایی بزرگ است که دانه های کنجد را له می کند.
  7. بعد از له شدن کنجدها مخلوط ارده و روغن را داریم که برای جداکردن روغن به نسبت یک به چهار آب به آن اضافه می کنیم تا روغن آن جدا شود.
  8. مخلوط آب رو روغن بر روی ارده قرار می گیرد و به راحتی قابل جداسازی هستند.

توجه کنید که به ازای ۱۰۰ کیلو ارده کنجد مقدار ۲۰ لیتر آب سالم را آرام آرام و به دفعات به آن اضافه کنند تا روغن آن زلال و شفاف گردد و آب را یک باره بر روی آن نریزند. این بدعت را که به جای تهیه روغن کنجد از ارده کنجد، به طور مستقیم از دانۀ کنجد روغن کشی می کنند و به آن کنار گذاشته و از این نوع روغن که غیرخوراکی است دوری کنید.

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.