طبع مویز

مزاج مویز گرم است یا سرد؟

  • مزاج آن گرم و تر است.
  • طبیعت مویز بنا به نوع انگور آن و شیرینی آن متغیر است. (مویز انگوری است که بر درخت خشک شده باشد.).
  • مویز تقویت کننده‌ی کبد و چاق کننده می‌باشد.
  • در سرد مزاجان موجب تحریک و تقویت میل جنسی می‌گردد.
  • مویز هضم کننده غذا، گرم کننده کل بدن بخصوص کلیه و مثانه است.
  • تحلیل برنده بادها و ضدنفخ است.
  • تقویت کننده معده و ریه و کبد و کلیه و مثانه است.
  • بازکننده انسداد عروق است.
  • ادرار آور و ملین است.
  • تولید کننده خون صالح و خوب است.
  • موجب تنقیه و پاکسازی معده، روده، ریه و سینه از اخلاط چسبنده می‌شود و سرفه ناشی از بلغم را درمان می‌کند.
  • افزایش حافظه و قدرت فهم، تسکین صفرا و دفع بلغم، کاهش غضب و اصلاح خلق و خو، خوشبو کردن تنفس از جمله خواص مویز است که در روایات به آن اشاره شده است.
  • مداومت بر خوردن ۲۱ عدد مویز سرخ ناشتا موجب پیشگیری از بسیاری از بیماری‌های سرد می‌شود.
  • کشمش در خواص همانند مویز بوده و بهترین آن نوع سبز آن است که از انگور عسگری باشد.

بهترین نوع مویز کدام است؟

بر حسب انواع انگور مختلف است و بهترین آن پرگوشت، بزرگ، شیرین و کم دانه‌ی آن می‌باشد؛ برعکس، نوع خشک، کم گوشت و پردانه‌ی آن بدترین نوع مویز است.

عوارض مصرف زیاد مویز

  • زیاد خوردن مویز در گرم مزاجان و سرزمین‌های گرم سوزاننده خون و غلیظ کنده اخلاط، مولد بیماری‌های سوداوی به خصوص طحال و مغز می‌باشد.
  • زیاد خوردن آن موجب ضرر به کلیه است.
  • افراط در مصرف مویز باعث افزایش قند، فشار و غلظت خون شده  و برای بیماران دیابتی مضر می‌باشد.
  • زیاده روی در مصرف مویز به علت داشتن کالری بسیار بالایی که دارد برای افراد چاق و مبتلا به چربی خون مضر است.

مصلح مویز چیست؟

خشخاش، عناب سکنجبین و آب میوه‌های ترش مصلح و بهبود دهنده خواص و مزاج مویز هستند.

بیشتر بخوانید:

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.