مزاج به شیرین

مزاج به شیرین در طب سنتی سرد یا گرم؟

  • مزاج “به” شیرین گرم و تر است. هرچه مزه آن به سمت ترشی برود سردی و خشکی آن بیشتر می‌شود.
  • بوییدن هر نوع بهی نشاط آور است و سبب بهبود تنگی نفس نیز می‌شود.
  • ترکیب شربت به با شربت لیمو برای نشاط و تقویت قلب بی‌نظیر است.
  • به شیرین در خواص مربوط به قبض مانند رفع اسهال و رفع سستی دهانه معده و … نسبت به به ترش مزه ضعیف‌تر است.
  • مصرف به شیرین به طور کلی برای افراد سرد مزاج مناسب‌تر است.
  • جرم به دیرهضم بوده و برای روده‌ها مضر است؛ همچنین موجب اختلال در هضم غذا و گرفتگی مجاری می‌شود، ولی آب به، به تنهایی برای معده و هضم مفید می‌باشد.
  • به باید بعد از غذا خورده شود و مصرف آن قبل از غذا باعث بستن شکم و یبوست می‌شود.
  • مکیدن آب به، دهان را خوش بو می‌کند.
  • مقوی قلب، مغز و اعصاب است.
  • یکی از خواص به شیرین، مدّر بودن آن است بنابراین برای پاکسازی و شستشوی کلیه و مجاری ادراری مفید است.
  • لعاب دانه‌های آن که به (به دانه ) معروف است برای درمان گلو درد و سرماخوردگی مفید است.
  • خاصیت غذایی “به” نسبتاً زیاد بوده ولی نوع ترش آن دیرهضم است.
  • جویدن “به” حتی اگر قورت داده نشود باعث پاکسازی دهان و دندان‌‌ها شده، دهان را خوشبو کرده و اثرات مفیدی برای مغز دارد.
  • در زنان باردار هم بوئیدن “به” ویار را مهار می‌کند. تهوع بارداری را رفع می‌کند، جنین را از سقط محافظت می‌کند.
  • به اشتها را تحریک کرده و به هضم کمک می‌کند.
  • مانع قی و خمار است و سبب تسکین تشنگی می‌شود.
  • به، قابض است، قبض طبع می‌آورد و خونریزی‌های داخلی را بند می‌آورد.
  • مانند سیب می‌توان آب به را گرفته و رب به درست کرد.

عوارض مصرف زیاد به شیرین

  • مصرف زیاد به، به کسانی که مبتلا به انسداد مجاری هستند، توصیه نمی‌شود جون جرم به دیرهضم است و باعث تشدید گرفتگی مجاری می‌شود.
  • مضر روده (جرم آن) است و کسانی که مشکلات گوارشی دارند بهتر است فقط آب به را مصرف کنند.
  • چون دارای مزاج گرم است، مصرف زیاد آن به گرم مزاجان توصیه نمی‎شود

مصلح به شیرین چیست؟

مصلح و بهبود دهنده خواص و مزاج به شیرین ، مصرف آن همراه انیسون یا عسل و مربا کردن آن با عسل است.

بیشتر بخوانید:

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.