طبع جگر سیاه

مزاج جگر سیاه سردی است یا گرمی؟

  • مزاج آن گرم و تر است.
  • جگر بریان شده برای شب کوری مفید است.
  • مصرف متعادل آن سبب تقویت قوای جسمی می‌شود.
  • اگر همراه با سرکه و گشنیز تهیه شود، برای اشخاص گرم مزاج نیز خوردن آن جایز است، به شرط آنکه خوب کباب شده باشد.
  • جگر سیاه کبابی همراه با سرکه و گشنیز، احتمال خطر و زیان کمی دارد و خونی که از آن حاصل می‌شود خون سالم‌تری است.
  • چگر سیاه در صورت معصرف متعادل، در افراد سالم و دارای فعالیت بدنی (ورزش) به راحتی قابل هضم است.

راهنمای انتخاب بهترین جیگر سیاه؟

  • بهترین آن جگر پرندگان، سپس گوسفند و گوساله جوان است.
  • جگر مرغ‌های پرورشی محل تجمع سموم بدن آن‌ها بوده و بی‌نهایت مضر است.

مضرات مصرف زیاد جگر سیاه

  • از آن خون غلیظ و سوداوی تولید می‌شود و در دراز مدت زمینه‌ساز بیماری‌های غلبه سودا می‌شود.
  • باعث تشدید بیماری مبتلایان به صرع می‎شود.
  • جگرخام، غلیظ و دیر هضم است و خون متولد از آن به کندی در مجاری حرکت کرده و سریع متعفن می‌شود.

جگر سیاه به چند طریق قابل مصرف است؟

جگر سیاه را به دو صورت می‌توان مصرف کرد:

  • همراه با روغن و مری پخته و مصرف شود.
  • پس از اضافه نمودن مقداری نمک و دارچین بر روی سنگ ریزه داغ کباب شود (مانندی پختن نان سنگگ).

مصلح جگر سیاه چیست؟

در گرم مزاجان سرکه و گشینز و در سردمزاجان ادویه گرم مانند دارچین، زیره، نمک مصلح و بهبود دهنده خواص و مزاج جگر سیاه است.

  • از آنجا که جگر سیاه (کبد) در موجودات مرکز پاکسازی و سم‌زدایی بدن است، از مصرف جگر حیواناتی که هورمونی بوده و تغذیه ناسالمی دارند (مانند مرغ های پرورشی) باید اجتناب کرد.
  • برخلاف چیزی که در علم تغذیه جدید گفته می‌شود، مصرف جگر سیاه برای کم خونی مفید نیست. چرا که خون تولیدی از آن غلیظ و سوداوی است.

بیشتر بخوانید:

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.