مزاج عدس

طبع عدس سرد است یا گرم

  • مزاج آن سرد و خشک است.
  • نزله گرم ( نزله زرد همراه خارش و سوزش که معمولاً در افراد گرم مزاج رخ می‌دهد) را درمان می‌کند.
  • عدس به کاهش خونریزی قاعدگی در افرادی که خون قاعدگی آن ها زیاد است کمک می‌کند. البته در خانم های با مزاج خشک باعث تأخیر در قاعدگی می‌شود.
  • عدس به دلیل مزاج سرد، برای گرم مزاجان عارضه کمتری دارد و مفید است؛ در افراد با مزاج گرم و تر سبب کاهش حرارت خون می‌شود.
  • خوردن عدس برای درمان و کاهش جوش یا دمل‌های پوستی ناشی از گرمی مزاج مفید است.
  • مصرف عدس با آبغوره یا کمی سرکه و مقداری گلپر، برای درمان بیماری‎های ناشی از گرمی، مفید است.

مضرات مصرف نا مناسب عدس

  • عدس نفاخ است و هضم آن مخصوصاً برای معده های ضعیف، مشکل است،
  • در اثر هضم عدس خون سوداوی (خون تیره و غلیظ) تولید می‌شود.
    سودا در حد کم برای رقت قلب و برای افرادی که اصلاٌ متاثر نمی‌شوند یا نمی‌توانند گریه کنند می‌تواند مفید باشد.
  • عدس تا حدودی قابض است و به دلیل افزایش ماده سودا، زمینه بروز واریس، هموروئید و توده‌های درون اعضا و زیر پوست را هموار می‌کند.
  • عدس برای قوای جنسی مضر است.

عوارض مصرف بیش از حد عدس

  • ضعف بینایی
  • گرفتگی عضلات
  • موهای زائد
  • لک و خال های تیره پوستی
  • تغییر حالت یا شکستن ناخن
  • اختلال خواب یا کابوس
  • افزایش غم و اندوه
  • زیاده روی در مصرف عدس، خصوصاً در مزاج‌های سرد و خشک باعث افزایش فکر و خیال، توهم، بدبینی، ترس و وحشت یا اصطلاحاً مالیخولیا خواهد شد.

مصرف عدس برای چه افرادی توصیه نمی‎شود؟

از دیدگاه طب سنتی عدس جزء غذاهایی است که برای افراد سرد مزاج مخصوصاً افراد دارای مزاج سرد و خشک و افراد با معده‌های ضعیف توصیه نمی‌شود.

مصلح عدس چیست؟

عدس را بهتر است همراه مصلحاتی از قبیل روغن یا کره گاو و گوسفند و بز، روغن کنجد، روغن بادام شیرین، سرکه و ادویه‌هایی مانند پونه، مرزه، زعفران و گلپر مصرف کرد.

ییشتر بخوانید:

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.