طبع کدو حلوایی

مزاج کدو حلوایی سرد است یا گرم؟

  • مزاج کدو حلوایی سرد و تر است.
  • این کدو ملین است و استفاده از پخته آن همراه با غذا یا در خورش‌ها (مثلاً خورش قیمه) رطوبت مناسبی به بدن بخشیده و در درمان یبوست مزاج و خشکی پوست موثر است.
  • این کدو، سبب رفع تشنگی می‎شود.
  • سرفه را کاهش می‌دهد.
  • مربای کدو حلوائی برای تولید خون خوب و دفع مواد سوداوی و تقویت اعصاب موثر است.
  • ترشی کدو حلوایی لطیف کننده، هضم کننده غذا و مسکن حرارت خون و صفرا می‌باشد.
  • مصرف آن در فصل پاییز از ابتلا به بیماری‌های سرد و خشک نظیر خشکی پوست و یبوست مزاج جلوگیری می‌کند.
  • مصرف کدو تنبل در انواع غذاها نیز خواص آن را به بدن رسانده و از آسیب‎های آن جلوگیری می‌کند.

بهترین نوع کدو حلوایی کدام است؟

کدو تنبل انواع مختلفی دارد و بهترین آن سفید، شیرین و پوست نازک است که ریشه‌دار نباشد و از نظر بزرگی و کوچکی در حد متوسط باشد.

بررسی خواص و مزاج مغز تخم کدو

  • طبع مغز تخم کدو، سرد و تر است.
  • مقوی کلیه است.
  • برای سرفه ناشی از گرمی و خشکی مفید است.
  • از بزرگی پروستات جلوگیری می‌کند و برای مردان مفید است.

مصرف کدو حلوایی برای چه افرادی مناسب است؟

  •  گرم مزاجان
  • افراد صفراوی و دموی
  • جوانان واقع در مناطق گرم

مضرات مصرف زیاد کدو حلوائی

  • موجب نفخ و سنگینی در معده و قولنج می‌شود
  • اشتها را  کم می‌کند.
  • مصرف آن به تنهایی، می‌تواند سوء مزاج‌‌های احتمالی معده و کبد را تشدید‌ کند. به‌ همین سبب، توصیه شده کدوحلوایی پخته، با پودر نبات یا عسل میل‌شود.

مصلح کدو حلوایی چیست؟

  • از آنجائی که کدو به سرعت به هر خلطی که در معده غالب باشد تبدیل می‌شود. پس باید در مزاج‌های گرم و صفراوی با مصلحات آبغوره و یا سرکه و در مزاج های سرد با زیره سیاه و ادویه های گرم مصرف شود؛ در غیر اینصورت به اخلاط مضر در بدن بدل خواهد شد.
  • پختن کدو با روغن و اضافه کردن فلفل و خردل و نعناع و نمک نیز از جمله روش‌های کاهش ضرر و بهبود دهنده خواص و مزاج کدو حلوائی است.

بیشتر بخوانید:

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.