طبع ذرت
مزاج ذرت گرم یا سرد؟
- مزاج آن سرد و خشک است.
- ارزش غذایی زیادی دارد.
- جهت رفع سل و اسهال مفید است.
- خطر ابتلا به آب مروارید را کاهش می دهد.
- به تحلیل ورم ها و خشک کردن رطوبات بدن کمک می کند.
- برای دفع سنگ مثانه از جوشانده برگهای بلال استفاده کنید.
- دم کرده کاکل ذرت ادرار آور است و آرام کننده دستگاه ادراری است .
- در قدیم برای معالجه سوزاک از جوشانده ساقه بلال استفاده می کردند .
- به بهبود عملکرد مغز و تقویت حافظه کمک کرده و خطر ابتلا به آلزایمر را کاهش می دهد.
- ذرت یکی از بهترین وعده های غذایی انرژی زا برای ورزشکاران و بدنسازان محسوب می شود.
- برخی از املاح موجود در این ماده مانند منیزیم میتوانند گرفتگیهای عضلانی را بهبود ببخشند.
- روغن ذرت کلسترول خون را پایین می آورد و برای درمان اگزما و بیماری های پوستی مفید است.
- فیبر موجود در آن سبب کاهش خطر مرگ زودرس، به ویژه از بیماری های قلبی عروقی، عفونی و تنفسی می شود.
- آرد ذرت در تهیه بسیاری از لوازم آرایشی استفاده میشود و به صورت موضعی نیز برای کاهش حساسیتها و دانههای پوستی نیز کاربرد دارد.
- روغن های اشباع نشده موجود در آن برای کسانی که دارای رژیمهای غذایی و خصوصا ناراحتیهای افزونی کلسترول هستند، بسیار مفید است.
عوارض مصرف زیاد
- مصرف بیش از اندازه آن باعث بروز یبوست میشود.
- نفاخ است و موجب ضرر برای معدههای ضعیف میشود.
- حاوی مقدار زیادی نشاسته است که مصرف زیاد آن می تواند منجر به خواب آودگی و بی حالی شود.
- مصرف ذرت می تواند آلرژی زا باشد و علایمی مانند: خارش روی پوست، تورم غشای مخاطی ،حالت تهوع و… را به همراه داشته باشد.
مصلحات ذرت چیست؟
روغن کنجد، روغن زیتون، شیره انگور، شکر سرخ یا سفید و عسل سبب اصلاح و تأثیر مثبت آن میشوند.
- همواره بلال را به صورت آبپز بخورید زیرا در بلالهای کبابی قسمت های سوخته بلال باعث ورود کربن به بدن شده و فرد با مصرف زیاد آن مستعد ابتلا به سرطان های کبد و معده می شود.
- مصرف ذرت مکزیکی برای بیماران قلبی عروقی و مبتلایان به فشار و چربی خون و افراد دارای اضافه وزن بسیار مضر و خطرناک است.
- ذرت منبع خوبی از فیبر و سایر مواد مغذی حیاتی است که کمک می کند تا سموم را از بدن خارج کند اما مصرف بیش از حد این الیاف، باعث ناراحتی معده می شود و یا حتی گاهی می تواند باعث ایجاد سوء هاضمه شود.
بیشتر بخوانید: