عوارض کبد چرب چیست؟

یکی از عوارض کبد چرب چاق شدن شکم است. وقتی که کبد چرب می شود بیشتر وزن بدن در اطراف شکم تجمع پیدا می کند. همچنین ممکن است چربی های اضافی در ناحیه شانه و گردن نیز تجمع پیدا کنند. جالب است بدانید که کبد چرب باعث زیاد شدن اشتها نیز می شود که یکی از دلایل افزایش وزن محسوب می شود. مصرف قند در فرد بالا می رود و همچنین تمایل به مصرف مواد غذایی حاوی کربوهیدرات دارد.

بیماری کبد چرب مزمن است که در صورت کنترل شدن نمی تواند خطر جدی برای سلامتی داشته باشد. اما ممکن است در بعضی افراد این بافتهای چربی تجمع بیشتر کنند و باعث فیبروز کبدی شوند که خود عامل بیماری خطرناک سیروز کبدی است.

ناراحتی های پوستی و کبد چرب

از عوارض کبد چرب تاثیر روی پوست بدن است. از آنجایی که کبد چرب نمی تواند مواد سمی خود را دفع کند بخش زیادی از این مواد توسط پوست دفع می شود. به وجود آمدن کهیر، اگزما، لکه های قهوه ایی، پسوریازیس، درماتیت و آکنه های قرمز رنگ روی پوست که در اطراف چانه، بینی و گونه بیشتر دیده می شوند از عوارض های پوستی کبد چرب می باشند.

ممکن است فردی دچار موارد ناخوشایند پوستی گفته شده باشد که در این صورت با تشدید آنها می توان احتمالی برای بیماری کبد چرب نیز در نظر گرفت. نکته ایی که باید به آن توجه داشت این است که درمان مشکلات پوستی با استفاده از کرم های استروئیدی قوی از خروج مواد سمی از بدن جلوگیری می کند و کبد چرب را نیز تشدید می کند.

یکی دیگر از روش هایی که برای درمان آکنه ها به کار می رود استفاده از آنتی بیوتیک است. مصرف آنتی بیوتیک ها به مدت طولانی باعث به خطر افتادن سلامت کبد می شود. می توان با استفاده از شامپو بدن تهیه شده از روغن درخت چای به کاهش التهابات و درمان آکنه کمک کرد. همچنین استفاده از مکمل های امگا ۳ در کاهش عوارض پوستی کبد چرب موثر است.

کبد چرب و سندروم X

کبد چرب باعث بالا رفتن میزان انسولین در بدن می شود که به آن سندروم ایکس نیز می گویند. هورمون انسولین از طریق غده پانکراس ترشح می شود. این هورمون قند خون را به اندام هایی مانند کبد، سلول های چربی و ماهیچه می رساند. وقتی که سندروم ایکس بوجود می آید کارکرد انسولین نیز با اختلال مواجه می شود زیرا سلول های بدن در برابر انسولین مقاومت می کنند. در نتیجه میزان ترشح انسولین از پانکراس بالا می رود و به طور غیر عادی میزان انسولین افزایش می یابد که باعث بوجود آمدن مشکلاتی دیگر از قبیل افزایش وزن می شود. همچنین باعث افزایش میزان قند خون و احتمال بیماری دیابت وجود دارد. از دیگر مواردی که ممکن است در اثر کبد چرب و سندروم ایکس رخ دهد بالا رفتن چربی خون، کلسترول و اسید اوریک نیز می باشد.

فیبرو ماتوز کف دست از عوارض کبد چرب

یکی دیگر از عوارض کبد چرب بروز بیماری فیبروماتوز کف دست است که باعث کوتاه و ضخیم شدن تاندون های کف دست می شود. این اختلال به مرور زمان باعث می شود که دست کشیده و خمیده شده و انگشتان به راحتی باز نشوند.

افزایش فشار خون و کبد چرب

چرب شدن کبد باعث بالا رفتن فشار خون و افزایش سطح تری گلیسیرید و کلسترول LDL در خون می شود. چربی خون باعث غلیظ و چسبنده شدن خون می شوند. به همین دلیل فشار خون بالا می رود. با استفاده از داروهای کاهنده فشار خون و ادرار آور می توان به کاهش فشار خون و همچنین کاهش چربی کبد کمک کرد.

سیروز کبدی

در موارد حاد بیماری کبد چرب ممکن است باعث سیروز کبدی شود. رسوب چربی در سلول های کبد باعث التهاب می شود که رشد آنها می تواند باعث بوجود آمدن بیماری های خطرناکی مانند سیروز کبدی شود. التهابات کبد باعث بالا رفتن اثر مخرب چربی کبد شده و همین دلیلی بر تشدید عوارض چربی کبد می شود

افرادی که مسن هستند، اضافه وزن دارند یا سطح آنزیم های کبدی در بدن آنها بالا است و مبتلا به دیابت نیز هستند بیشتر در معرض خطر سیروز کبدی می باشند.

کبد چرب و احساس خستگی

یکی دیگر از عوارض کبد چرب احساس خستگی است. افرادی که به کبد چرب مبتلا می شوند احساس ضعف و خستگی دائمی دارند.

روش تشخیص کبد چرب

با استفاده از آزمایشاتی مانند سونوگرافی، سی تی اسکن و آزمایشات کبدی می توان به وجود چربی کبد پی برد. همچنین نمونه برداری از کبد یکی از روش های تشخیص بیماری کبد چرب است. از طریق آنزیم های کبدی نیز می توان به اختلال کارکرد کبد و یا سایر بیماری های آن پی برد.

بیماری کبد چرب از طریق وراثت نیز منتقل می شود. افرادی که یکی از اعضای خانواده شان بیماری کبد چرب داشته اند ۱۰ برابر بیشتر از سایر افراد در معرض خطر این بیماری هستند. همچنین لازم به ذکر است که گفته شود برخی افراد مستعد این بیماری هستند و در صورت رعایت نکردن رژیم تغذیه ایی و کنترل وزن ممکن است به این بیماری مبتلا شوند.

بیشتر بخوانید:

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.