چای اولانگ

چای اولانگ از قدیمی ترین چای های مصرفی در کشور چین است، که از برگ های گیاه کاملیا سنسیس تهیه میشود، که در واقع همان گیاهی است که چای سبز و چای سیاه از آن تهیه میشوند، روش تهیه و فرآوری چای سیاه، سبز و اولانگ موجب شده تا هر کدام دارای طعم و خاصیت های متفاوت باشند اما در واقع همگی از برگ های یک گیاه تهیه میشوند.

برگ چای دارای آنزیم های مختلفی است که منجر به واکنش شیمیایی اکسیداسیون میشود. اکسیداسیون فرآیندی است که موجب میشود برگ های سبز رنگ چای به رنگ سیاه تغییر پیدا کند.

مشخصات چای اولانگ ساده

  • میزان گسی: کم
  • مقدار کافئین: متوسط
  • وعده مناسب مصرف: صبح و عصر

دم آوری چای اولانگ ساده

  • مقدار مناسب: 4 گرم برای هر نفر
  • دمای مناسب: 95 درجه سانتی‌گراد
  • زمان تقریبی: 5-4 دقیقه

چای سبز به میزان کمی اکسید میشود در حالی که میزان اکسیداسیون چای سیاه بسیار زیاد است، یعنی فرایند اکسیداسیون تا زمانی ادامه میابد که برگ های سبز چای کاملا سیاه شوند، در واقع از لحاظ طبقه بندی میزان اکسیداسیون چای اولانگ بین چای سیاه و سبز قرار دارد و در واقع یک چای نیمه اکسید است.

میزان اکسید چای اولانگ منجر به تولید رنگ چای و همچنین طعم آن است، رنگ برگ های خشک چای اولانگ بین سبز تا قهوه ای تیره است.

چای اولانگ حاوی مواد معدنی، ویتامین و آنتی اکسیدان های مفید برای بدن انسان است. یک فنجان چای اولانگ تقریبا حاوی این مواد معدنی میباشد:

فلوراید24%
منگنز26%
پتاسیم1%
سدیم1%
منیزیم1%
نیاسین1%
کافئین36 میلی گرم

چای اولانگ مانند برادر خود چای سبز سرشار از آنتی اکسیدان است همچنین حاوی ویتامین ها و مواد معدنی حیاتی و مورد نیاز بدن نظیر کلسیم، منگنز، مس، سلنیوم، پتاسیم و ویتامین های K, A, B, C و E میباشد، به علاوه حاوی فولیک اسید، نیاسین آمید و آلکالوئیدهای سم زدا است.

چای اولانگ به صورت نیمه تخمیر فرآوری می‌شود که این امر باعث می‌شود مزایای سلامتی ارزشمندی برای این چای بدست آید.

چای اولانگ همچنین حاوی کافئین، تئوفیلین، تئوبرومین (عملکردی مشابه کافئین دارد)، که ممکن است در حین مصرف سیستم عصبی را تحریک کند پس در مصرف این چای ارزشمند حد اعتدال را رعایت کنید.

خواص چای اولانگ

چای اولانگ به دلیل داشتن مزایای سلامتی و اثر آرام بخش خود یک انتخاب مناسب برای رژیم غذایی سالم می‌باشد در ادامه به چند تاثیر مثبت چای اولانگ بر سلامتی اشاره می‌کنیم.

مصرف چای اولانگ و کنترل وزن

ترکیب پلی فنل موجود در چای اولانگ تاثیر به سزایی در کنترل متابولیسم بدن دارد و همچنین بر اساس تحقیقات اخیر مشخص شده که به کاهش چاقی کمک میکند، به این صورت که آنزیم های خاصی را در بدن فعال میکند که در نتیجه آن عملکرد توده های چربی افزایش می یابد و مصرف روزانه آن باعث می‌شود چاقی کاهش یابد، بر اساس تحقیقی که روی موش ها انجام شد مشخص شد گروهی از موشها که علاوه بر رژیم غذایی نرمال خود پلی فنل هم دریافت کردند، وزنشان کاهش یافت و شاخص چربی بدنشان پایین آمد.

در گذشته تصور میشد که کافئین منجر به کاهش وزن میشود اما مشخص شده که در واقع کاهش وزن بدلیل وجود پلی فنل ها بوده است.

حذف رادیکال های آزاد با مصرف چای اولانگ

ترکیب پلی فنل موجود در چای اولانگ همچنین مسئول حذف رادیکال های آزاد موجود در بدن است که همانند آنتی اکسیدان عمل میکند، مصرف روزانه چای اولانگ می‌تواند به افراد در برابر آسیب های احتمالی کمک کند، رادیکال های آزاد موجود در بدن در بسیار مضر هستند و باعث به وجود آمدن روند فرسایشی در بدن میشود که منجر به ابتلا به بیماری هایی نظیر سرطان، دیابت، سکته مغزی، روماتیسم مفصلی، تصلب شرایین می گردد.

چای اولانگ برای جلوگیری از ابتلا به سرطان تخمدان

چای اولانگ غنی از خواص ضد سرطانی است، مصرف آن در زنان احتمال ابتلا به سرطان تخمدان را به شدت کاهش میدهد.

پوستی شفاف و شاداب با مصرف چای اولانگ

با توجه به آزمایش های علمی انجام شده افرادی که مبتلا به اگزما هستند میتوانند برای بهبود خود روزانه ۲-۳ فنجان چای اولانگ مصرف کنند و نتیجه این فرایند در کمتر از یک هفته دیده میشود و این بیماران بهبودی قابل ملاحظه ای را در مشکلات پوستی خود تجربه کردند. در سال ۲۰۰۱ در یک بررسی آزمایشی روی افراد مبتلا به مشکلات پوستی ۵۴% جامعه مورد آزمایش بهبودی طولانی مدت (۶ ماهه) را تجربه کردند.

سلامت استخوانها

آنتی اکسیدان موجود در چای اولانگ دندانها را در مقابل پوسیدگی محافظت میکند و باعث تقویت ساختار استخوان ها میشود و از پوکی استخوانها جلوگیری میکند و باعث میشوند استخوانها به صورت طبیعی و سالم رشد کنند. تحقیقاتی نشان داده که مصرف چای اولانگ در طولانی مدت منجر به تراکم مواد معدنی در استخوان ها میگردد.

کنترل دیابت

آنتی اکسیدان پلی فنل موجود در چای اولانگ منجر میگردد قند خون کاهش یابد و میزان انسولین موجود در خون را تنظیم میکند.

مقایسه انواع چای اولانگ (ساده، جینسنگ، نعنایی)

مشخصاتاولانگ سادهاولانگ جینسنگاولانگ نعنایی
میزان کافئینمتوسطمتوسطمتوسط
گسیکمکمکم
وعده مناسب مصرفصبح و عصرصبح و عصرصبح و عصر
مقدار مناسب مصرف4 گرم4 گرم4 گرم
دمای مناسب آب95 درجه75 درجه95 درجه
زمان تقریبی دم آوری5-4 دقیقه5-4 دقیقه5-4 دقیقه
خواص
مدیریت وزن
تقویت سیستم ایمنی بدن
حذف رادیکال های آزاد
رفع خستگی
جلوگیری از ابتلا به سرطان تخمدان
مراقبت از پوست
سلامت استخوانها
بهبود فعالیت مغز
کنترل دیابت
کاهش قند خون
ضد نفخ
تقویت گوارش
رفع تهوع در دوران بارداری
کاهش اشتها
کمک به خواب آرام
کاهش التهاب
تقویت عملکرد نعوظ
انرژی زا

بیشتر بخوانید:

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.