طرز تهیه 7 نوع حلوای خانگی

حلوا انواع زیادی دارند و یکی از دسر های خوشمزه و خوش رنگ ایرانی است که می توان از آن استفاده کرد. در این مطلب با ما همراه باشید تا آموزش 7 روش تهیه انواع حلوا، و معرفی انواع حلوا نیز دنبال کنیم.

1. حلوا هویج

حلوا هویج طعم و رنگ و لعاب عالی دارد و بچه ها عاشق آن خواهند شد، هویج خاصیت های بسیاری دارد و حتی می توان هویج را در برنامه غذایی افراد مبتلا به دیابت قرار داد. اگر کودکی دارید که در مقابل خوردن هویج مقاومت از خود نشان داده و به راحتی نمی توانید این ماده غذای مقوی را در رژیم غذایی روزانه وی جای دهید، با تهیه این حلوا فرصت آن را پیدا می کنید که وی را برای میل کردن این ماده مقوی، مشتاق سازید.

طرز تهیه حلوای هویج بسیار ساده و خوشمزه است.
حلوا هویج

مواد لازم برای تهیه حلوا هویج

  •  500 گرم هویج
  • 1 و نیم پیمانه شکر
  • 3/2 پیمانه گلاب
  • 3/2 روغن مایع
  • 1 قاشق مرباخوری هل
  • 2 پیمانه شیر
  • 1 پیمانه آرد نان باگت

2. طرز تهیه حلوا هویج

گام اول:

هویج را به خوبی شسته و پوست بکنید.

گام دوم:

هویج های پوست کنده را خرد کرده و در یک قابلمه ترجیحا استیل ریخته و به آن شیر اضافه کنید.

گام سوم:

این قابلمه حاوی هویج و شیر را روی حرارت قرار دهید و زمان دهید تا برای چیزی بین 20 تا 30 دقیقه پخته شود. (لازم است که هویج کاملا پخته و نرم گردد.)

گام چهارم:

پس از پخته شدن هویج، آن را به همراه شیر، به پوره تبدیل کنید.

گام پنجم:

اکنون آرد را الک کرده و آن را در یک تابه روی حرارت ملایم قرار داده و تفت بدهید. مرتب آرد را به هم بزنید تا ته نگرفته و نسوزد.

گام ششم:

پس از تفت دادن آرد، باید مجدد آن را الک کنید. در غیر این صورت آرد گلوله گلوله خواهد شد.

گام هفتم:

اکنون دوباره آرد را داخل تابه بازگردانده و کمی دیگر تفت بدهید.

گام هشتم:

حالا روغن را به آرد اضافه کرده و باز هم بزنید.

گام نهم:

دقت داشته باشید که رنگ آرد، زیاد تیره نشده و به سمت پررنگی میل نکند.

گام دهم:

از سویی دیگر پوره هویج را دوباره روی حرارت گذاشته و شکر را به آن اضافه نمایید تا به خوبی در پوره ذوب شود.

گام یازدهم:

با آب شدن شکر، نوبت اضافه کردن هل و گلاب می رسد.

گام دوازدهم:

در ادامه پخت حلوا هویج، با اضافه کردن هل و گلاب، می توانید مخلوط پوره را از روی حرارت برداشته و 10 دقیقه به آن زمان خنک شدن بدهید.

گام سیزدهم:

این مواد را به آرد اضافه کرده و به خوبی هم بزنید تا کاملا یکنواخت شود.

گام چهاردهم:

اکنونی حلو هویج شما آماده است و می توانید آن را در ظرف دلخواه ریخته و به آن شکل بدهید.

3. حلوا زعفرانی

مواد لازم برای تهیه حلوا زعفرانی

  • دو لیوان آرد سفید
  • نصف لیوان روغن مایع
  • نصف لیوان روغن جامد
  • دو لیوان آب
  • یک و یک دوم لیوان شکر
  • یک چهارم لیوان گلاب
  • مقداری زعفران دم کرده
طرز تهیه حلوا زعفرونی خوشمزه و سریع
حلوا زعفرونی

طرز تهیه حلوا زعفرانی

گام اول:

قبلا هم برای شما طرز تهیه حلوا زعفرانی را به طور کامل توضیح داده ایم، اما این بار با یک روش دیگر این حلوا را که به سادگی حلوا هویج است به شما آموزش می دهیم. آب و شکر را با هم مخلوط ساخته و در ظرفی روی حرارت گاز بگذارید تا گرم شده و به خوبی در هم حل شود.

گام دوم:

سپس زعفران دم کرده را به مخلوط آب و شکر اضافه نمایید.

گام سوم:

اکنون شربت را از روی حرارت برداشته و اجازه دهید تا خنک شود.

گام چهارم:

آرد را در یک تابه ریخته و روی حرارت قرار دهید. مرتب آرد را هم بزنید تا از سوختن آن جلوگیری به عمل آید.

گام پنجم:

دقت داشته باشید که حرارت کم باشد، در غیر این صورت آرد خام مانده، اما می سوزد.

گام ششم:

پس از تفت دادن آرد و طلایی رنگ شدن آن، تابه را از روی حرارت برداشته و آرد را الک کنید.

گام هفتم:

سپس آرد الک شده را دوباره به تابه بازگردانید و به آن کره اضافه کنید. این مخلوط را برای چیزی در حدود 10 دقیقه هم بزنید تا کره نرم شده و در آرد حل شود.

گام هشتم:

پس از آن، شربت زعفران را اضافه کرده و حلوا را به خوبی روی حرارت ملایم هم بزنید تا گرفته و به قوام کافی برسد.

گام نهم:

در نهایت هل و گلاب را به حلوا اضافه کرده و به خوبی مخلوط سازید.

گام دهم:

حلوای زعفران را در ظرف مناسب ریخته و به آن شکل بدهید.

4. حلوا زرده همدان

یکی از انواع خوشمزه حلوا، حلوا زرده همدان است که در زیر به روش تهیه آن که به حلوا هویج کمی شباهت دارد می پردازیم.

مواد لازم برای زرده همدان

  • 10 عدد زرده تخم مرغ
  • نصف لیوان شکر
  • یک چهارم لیوان گلاب
  • دو قاشق غذاخوری نشاسته ذرت
  • دو قاشق چایخوری زعفران دم کرده
  • یک قاشق غذاخوری کره

طرز تهیه حلوا زرده همدان

گام اول:

ابتدا 10 عدد زرده تخم مرغ را با هم مخلوط کرده و به آن شکر اضافه نمایید.

گام دوم:

این مواد را به خوبی هم زده و مخلوط نمایید.

گام سوم:

اکنون این مخلوط را روی حرارت قرار دهید تا به شکل غلیظی برسد.

گام چهارم:

مواد را بر حرارت غیرمستقیم گذاشته و با اضافه کردن رفته رفته نشاسته، آن را هم بزنید تا قوام پیدا کند.

گام پنجم:

زعفران را با گلاب مخلوط ساخته و به مواد فوق بیفزایید.

گام ششم:

اجازه دهید تا مواد به غلظت مناسبی برسد.

گام هفتم:

سپس حلوا را کنار بگذارید تا سرد شده و آماده سرو گردد.

حلوا زرده همدان از دسر های معروف شهر همدان است.
حلوا زرده همدان

5. حلوا شیر

مواد لازم برای حلوا شیر

  • 1 لیوان آرد سفید
  • 100 گرم کره
  • 100 گرم روغن مایع
  • 200 گرم شکر
  • 2/1 قاشق چایخوری هل
  • 4/1 قاشق چایخوری زعفران
  • 500 گرم شیر
  • 2/1 لیوان گلاب
  • مقداری وانیل

طرز تهیه حلوا شیر

گام اول:

آرد را در یک تابه ریخته و روی شعله ملایم بگذارید و مرتب هم بزنید تا نسوزد.

گام دوم:

دقت داشته باشید که رنگ آرد تنها کمی طلایی شده و به هیچ وجه سوخته و قهوه ای نگردد.

گام سوم:

اکنون کره را اضافه کرده و فرصت دهید تا داخل آرد آب شده و مخلوط گردد.

گام چهارم:

اکنون شکر را با زعفران و هل و نیز مقداری وانیل مخلوط کرده و به مواد فوق اضافه نمایید.

گام پنجم:

در این مرحله شیر را به مخلوط داخل تابه ذره ذره اضافه کرده و خوب هم بزنید تا به یکدستی برسد.

گام ششم:

اجازه دهید که حین هم زدن این حلوا قوام پیدا کرده و به شکل دلخواه خود، آن را تزیین کنید.

6. حلوا سه آرد

حلوا سه آرد را مانند حلوا هویج می توانید برای افطار در ماه مبارک رمضان تهیه کنید.

مواد لازم برای حلوا یه آرد

  • 4 پیمانه آرد سنگگ
  • 1 پیمانه مخلوطی از آرد سفید، آرد نخود و آرد برنج
  • 2 لیوان روغن
  • 5 پیمانه شکر
  • 4 لیوان آب
  • 1 لیوان گلاب
  • مقداری وانیل، هل و زعفران

طرز تهیه حلوا سه آرد

  • گام اول: آرد سفید را داخل تابه ای ریخته و روی حرارت ملایم قرار دهید. مرتب آرد را هم بزنید.
  • گام دوم: پس از تغییر رنگ ملایم آرد، وانیل را به آن بیفزایید.
  • گام سوم: اکنون آرد برنج را اضافه کرده و باز هم بزنید.
  • گام چهارم: شکر، آب و گلاب را مخلوط کرده و بگذارید روی حرارت، غلظت پیدا کند.
  • گام پنجم: روغن را به آرد اضافه کرده و پس از آن که به خوبی مخلوط شده و به غلظت دلخواه رسید، آن را از روی حرارت بردارید.
  • گام ششم: پس از برداشتن تابه از روی حرارت، شربت را به آن اضافه کرده و به خوبی هم بزنید تا یکنواخت گردد.
  • گام هفتم: مجدد حلوا را روی حرارت تفت بدهید تا به وضعیت قوام دلخواه برسد.
  • گام هشتم: این حلوا را پس از خنک شدن داخل ظرف ریخته و به آن فرم بدهید.
حلوا سه آرد یک نوع حلوا که می توانید آن را در ماه رمضان نیر تهیه کنید.
حلوا سه آرد

7. حلوا سیاه اردبیل

این حلوا نیز مانند حلوا هویج از دسرهای مشهور اردبیل به حساب می آید و در ماه رمضان رواج زیادی دارد.

مواد لازم

  • 1 پیمانه جوانه گندم
  • 4 پیمانه آرد سنگگ
  • 1 پیمانه آب
  • 180 گرم کره
  • 100 گرم پودر گردو
  • 50 گرم پودر کنجد
  • 500 سی سی شیره انگور
  • مقدای خلال پسته
  • زنجبیل، فلفل سیاه، هل، زیره، گلپر، زردچوبه و دارچین به میزان کافی

طرز تهیه حلوا سیاه اردبیل

  • گام اول: مراحل پخت این حلوا شباهت زیادی با حلوا هویج دارد، در وحله اول 1 پیمانه گندم را در یک ظرف آب قرار دهید و بگذارید برای چند روز در این وضعیت بماند.
  • گام دوم: پس از جوانه زدن گندم ها، آن ها را از آب خارج ساخته و خشک نمایید.
  • گام سوم: اکنون جوانه های گندم را آسیاب و پودر کنید.
  • گام چهارم: آرد سنگگ را به آرد جوانه گندم، بیفزایید و به آن آب اضافه کنید تا به شکل خمیر دربیاید.
  • گام پنجم: این خمیر را در تابه قرار داده و روی حرارت بگذارید. مرتب خمیر را هم بزنید. (هم زدن خمیر به چیزی نزدیک به 5 تا 6 ساعت می رسد.)
  • گام ششم: در حین هم زدن آرد، کره را به آن اضافه کنید.
  • گام هفتم: پس از تغییر رنگ کامل آرد، به آن زنجبیل، فلفل سیاه، هل، زیره، گلپر، زردچوبه و دارچین بزنید.
  • گام هشتم: سپس کنجد و پودر گردو بیفزایید. این مواد را می توانید طبق سلیقه خود کم یا زیاد کنید و تاثیر زیادی در طعم نهایی حلوا به آن شکل چشمگیری نخواهند گذاشت. از این رو در صورتی که مایل هستید، پودر گردو را بیشتر از کنجد ریخته و به حلوای خود طعم گردویی بیشتری بدهید.
  • گام نهم: اکنون نوبت به شیره انگور می رسد. با اضافه کردن شیره انگور حلوا را به اندازه 5 دقیقه دیگر تفت داده و سپس آن را از روی حرارت بردارید.
  • گام دهم: پس از خنک شدن حلوا، آن را سرو کرده و به کم خلال بادام یا پسته تزیین کنید.
ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.