طرز تهیه زولبیا

یکی از خوراکی های خوشمزه ای که بیشتر در ماه رمضان و برای افطاری درست می شود، زولبیا است. بدون تردید می توانیم زولبیا را یکی از پرطرفدارترین و محبوب ترین شیرینی هایی بنامیم که در ماه رمضان درست می شود. البته زولبیا از افطاری سالم در ماه رمضان محسوب نمی شود. تنها زولبیا نیست که طرفداران زیادی دارد، بلکه بامیه و گوشفیل نیز از جمله همین شیرین های جذاب محسوب می شوند.

طرز تهیه زولبیا خانگی با طعم کاملا بازاری
زولبیا خانگی

مواد اولیه برای درست کردن زولبیا

  • یک لیوان نشاسته گل (گندم)
  • یک لیوان ماست
  • یک قاشق غذاخوری آرد سفید
  • نصف قاشق مرباخوری بکینگ پودر
  • یک قاشق چای خوری زعفران دم کرده غلیظ

مواد لازم شربت بار (زولبیا)

  • دو لیوان آب
  • سه لیوان شکر
  • مقدار اندک جوهر لیمو (به ادازه نوک قاشق چایخوری)
  • یک چهارم پیمانه گلاب
  • مقداری زعفران دم کرده غلیظ

طرز تهیه شربت زولبیا

  1. اولین قدم برای تهیه زولبیا در خانه، این است که باید شربت آن را درست کنید. به این منظور باید درون ظرفی آب بریزید و آن را روی حرارت بالا قرار دهید. صبر کنید تا آب به جوش آید و قل بزند. سپس می بایست جوش شیرین را به آن اضافه نمایید. پس از اضافه کردن جوش شیرین، آب کف خواهد کرد.
  2. در این مرحله می بایست آب شکر را به آن اضافه نماید. احتیاجی به هم زدن نیست و باید صبر کنید تا دانه های شکر خود در این حرارت درون آب حل شوند. بعد از حل شدن دانه های شکر، شربت شما باید شفاف باشد که در این مرحله لازم است تا گلاب و زعفران را به این مخلوط بیفزایید.
  3. سپس حرارت را کم کنید و اجازه دهید تا شربت زولبیا قوام یابد. توجه داشته باشید که مرحله قوام آمدن باید با حرارت پایین باشد، چرا که در صورت استفاده از حرارت بالا، بعد از قوام آمدن و خنک شدن، شربت شما شکرک خواهد زد. توجه داشته باشید که مدت زمان قوام آمدن و درست شدن شربت، به قدرت شعله و همچنین جنس قابلمه ای که استفاده می کنید، متفاوت خواهد بود. اما به طور میانگین برای درست کردن شربت زولبیا به 15 دقیقه زمان نیاز دارد.
  4. برای آنکه متوجه شوید که شربت شما قوام یافته یا خیر، چند قطره از شربت را بین دو انگشت خود بریزید، اگر حالتی چسبنده و غلیظ داشت و کش می آمد، به این معنی است که شربت شما قوام پیدا کرده است. بعد از قوام پیدا کردن شربت زولبیا، حرارت را خاموش کرده و آن را در فضای محیط قرار دهید تا رفته رفته خنک شود.
  5. درست کردن شربت و به قوام رسیدن آن، بسیار مهم است، چرا که در غیر این صورت، زولبیا شما نرم خواهد شد و نمی توانید از ترد بودن آن لذت ببرید.

طرز تهیه زولبیا

  1. برای تهیه زولبیا در خانه ابتدا می بایست درون ظرفی یک لیوان نشاسته بریزید و سپس به آن یک لیوان ماست بیفزایید.
  2. ماست و نشاسته را با هم مخلوط نمایید، به گونه ای که نشاسته به خوبی در ماست حل شود.
  3. سپس یک قاشق آرد و بکینگ پودر را به این مخلوط اضافه نمایید.
  4. آن ها را کاملا با هم ترکیب کنید تا در نهایت موادی یکدست ایجاد شود.
  5. در آخر هم باید زعفران دم کرده غلیظ را به این ماد بیفزایید و خوب با هم مخلوط نمایید.
  6. توجه داشته باشید که غلظت این مواد باید متعادل باشد؛ درواقع نه باید سفت باشد و نه شل.
  7. بعد از رسیدن به غلظت مورد نظر، آن را از ضافی بگذرانید تا تمامی ناخالصی های آن ها گرفته شود.
  8. بعد از به دست آمدن مخلوط مورد نظر، آن را درون ظرف ریخته و ظرف را با سلفون بپوشانید.
  9. ظرف را دست کم برای مدت یک ساعت در فضای محیط قرار دهید تا استراحت کند.
  10. در این زمان حباب های ریزی روی مایه درست شده، دیده خواهد شد.
  11. بعد از آنکه مایه شما استراحت کرد، مجدد مواد را به کمک قاشق به هم مخلوط کرده و آن را درون قیف زولبیا یکبار مصرف بریزید.
  12. درون ماهیتابه ای روغن ریخته و آن را روی حرارت متوسط قرار دهید تا کاملا داغ شود. برای تست اینکه آیا روغن داغ شده یا خیر، یک قطره از مواد داخل روغن بریزید اگر بالافاصله پف کرد، بدین معنا است که روغن شما آماده شده است.
  13. اکنون باید به کمک قیف، مواد را به شکل دورانی و چرخشی و گرد درون تابه بریزید.
  14. کمی صبر کنید تا یک طرف آن طلایی شود.
  15. سپس آن را برگردانید و طرف دیگر آن را سرخ و طلایی کنید.
  16. بعد از آنکه هر دو طرف زولبیا طلایی شد، آن را از روغن بیرون آورید و بدون درنگ آن را درون شربت ولرم قرار دهید.
  17. آن را یک دفعه و کامل درون شربت فرو برید تا به شکل یکدست به شربت آغشته شود.
  18. سپس آن را از شربت خارج کرده و درون صافی قرار دهید تا شربت اضافی گرفته شود.
  19. زولبیا شما آماده سرو است، آن را درون ظرف مورد نظر خود بریزید و سپس با خلال پسته و … تزئین نمایید.
طرز تهیه زولبیا در خانه بسیار ساده است و با مطالعه طرز تهیه ما می توانید به راحتی آن را در منزل تهیه کنید.

طرز تهیه زولبیا بدون نشاسته

مواد لازم برای زولبیا

  • شکر دو پیمانه
  • آب یک پیمانه
  • آرد یک و نیم پیمانه
  • زعفران به مقدار لازم
  • روغن به مقدار لازم
  • بکینگ پودر نصف قاشق چایخوری
  • پودر و یا خلال پسته یا بادام برای تزیین

دستور تهیه

  1. برای تهیه خمیر زولبیا، ابتدا آرد را الک کنید و با کمی آب مخلوط نمایید، بکینگ پودر و سپس زعفران را به مایه بدست آمده اضافه کنید و مخلوط کنید تا خمیرتون کاملا یکدست شود.
  2. گاز را روشن کنید و کف ماهیتابه روغن بریزید توجه داشته باشید اندازه روغن باید به صورتی باشد که مایه زولبیا روی روغن شناور باشد، سپس کنید که روغن داغ شود.
  3. خمیر بدست آمده را آماده کنید و در قیف زولبیا بریزید، همانطور که سر قیف را بالای تابه روغن نگه داشته و فشار می دهید، دست خود را به صورت دایره ای شکل بچرخانید تا به شکل زولبیا در بیاید.
  4. این کار را به نحوی انجام دهید که زولبیا ها به یکدیگر نجسبند و به یکدیگر برخورد نکنند.
  5. حواستان باشد تا هر دو طرف زولبیا کاملا سرخ شود.
  6. زولبیاها را از تابه خارج کرده و روی یک طوری بگذارید تا روغن اضافی آن گرفته شود و به مدت نیم ساعت زولبیا ها را در شربت بار گذاشته و دوباره در یک طوری قرار دهید تا شربت اضافی اش گرفته شود.
  7. زولبیا ها را در یک ظرف شیک قرار دهید و روی آن را با کمی پودرنارگیل یا خلال پسته یا خلال بادام تزئین کنید.
  8. تبریک زولبیای بازاری شما آماده است.

سخن پایانی

همانطور که خواندید، تهیه زولبیا در خانه کار چندان سختی نیست و شما می توانید به راحتی این کار را انجام دهید. اگر می خواهید در این روزها خودتان در خانه یک زولبیای خوشمزه درست کنید، می توانید از این دستور پخت کمک بگیرید.

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.